Training pentru centrele de consiliere dedicate femeilor în criză de sarcină încheiat cu lansarea Centrului „Sfânta Alexandra Împărăteasa” la Bucureşti

Centrul Național de Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” din Bucureşti a găzduit în perioada 28-30 septembrie 2017 un training pentru centrele de consiliere dedicate femeilor în criză de sarcină. Manifestarea a fost organizată de Asociaţia pentru Sprijinirea Femeii Însărcinate şi a Familiei din Bucureşti.

Timp de trei zile, 65 de participanţi din întreaga ţară au învăţat cum se înfiinţează astfel de centre profesioniste şi cum se gestionează comunicarea cu femeile care se confruntă cu o sarcină neplanificată.

Trainingul a fost susţinut de:

  • Margaret Hartshorn, preşedinta şi fondatoarea Heartbeat International, cea mai mare reţea internaţională de centre de sprijin al femeii în criza de sarcină;
  • Mary Peterson, specialist la Coaliţia Naţională de Cămine Maternale din SUA;
  • Vesna Radeka, preşedinta Centrului „Alege Viaţa” din Serbia, care deţine un cămin pentru femeile însărcinate care nu primesc sprijin de la partener sau familia extinsă.

Conceptul de criză de sarcină este prea puţin cunoscut şi abordat în România şi în lume. Aproape 70% din femeile din Statele Unite au declarat într-un studiu că aleg avortul împotriva voinţei şi conştiinţei lor, deoarece partenerul nu îşi asumă consecinţele relaţiei, iar ele sunt presate atât de el, cât şi de cei din jur să nu aleagă viaţa pentru copilul lor.

În debutul prelegerii sale, Peggy Heartshorn (foto sus, stânga), președintele Heartbeat International, a remarcat faptul că susținerea morală și materială a femei poate ajuta la salvarea copilului nenăscut. Ea a declarat:

Abordarea noastră în criza de sarcină este centrată pe femeie. Am observat că, dacă reuşim să ne concentrăm pe femeie şi pe nevoile ei, cel mai adesea reuşim nu numai să o sprijinim moral şi material şi să salvăm viaţa unui copil nenăscut, ci o vom ajuta să îşi schimbe viaţa cu totul, să-şi vindece rănile şi să adopte o viziune sănătoasă despre ea însăşi şi despre viaţă. Nu noi salvăm copilul nenăscut, ci o ajutăm cu iubire pe mama lui, care trebuie să facă o alegere pentru viață împreună cu Dumnezeu, Care lucrează în inima ei.

Reţeaua Heartbeat International, cu sediul central la Columbus, în statul american Ohio, a fost înfiinţată în 1971 şi deţine 1.300 din cele 2.500 de clinici pro-viaţă şi centre de sprijin în criza de sarcină existente în SUA.

În 2015, centrele Heartbeat din SUA au salvat 160.000 de copii nenăscuti (aproximativ un copil la fiecare patru minute!), ceea ce reprezintă peste jumătate din numărul total de copii americani salvaţi de la avort prin activitatea acestui tip de centre.

Alte 700 de centre similare de pe toate continentele lumii sunt afiliate la reţeaua Heartbeat International, care le oferă formare, consultanţă şi alte instrumente utile în activitatea lor. Prin comparaţie, numărul total al clinicilor de avort SUA este de cel mult 800.

La finalul evenimentului, Asociaţia pentru Sprijinirea Femeii Însărcinate şi a Familiei a lansat la Bucureşti Centrul de consiliere pentru părinţi şi copii Sfânta Alexandra Împărăteasa, care îşi propune, pe lângă activitatea curentă de sprijinire a femeilor şi familiilor, să ofere consultanţă şi sprijin pentru iniţiative similare din ţara noastră.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.