transexualitate

“Trăiesc o minciună“: O femeie trans-sexuală vrea să redevină bărbat

ID-10091985

LifeSiteNews.com, 2 octombrie 2014

Un britanic a cerut sistemului național de sănătate din Marea Britanie să îl retransforme în bărbat după ce, acum zece ani, a cerut transformarea sa în femeie.

Matthew (pe numele de femeie Chelsea) Attonley, de 30 de ani, a declarat pentru ziarul The Mirror: “Mă simt de parcă aș trăi o minciună. Mi-am dorit mereu să fiu femeie, dar niciun fel de intervenție chirurgicală nu va putea să îmi dea cu adevărat corp de femeie”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

El s-a plâns că a obosit să se machieze și să meargă tot timpul pe tocuri. A mai spus că tratamentul hormonal i-a indus o depresie care îl împiedică să muncească, el trăind în prezent din ajutor social.

Citește și Psihiatrul Keith Ablow: Voi vorbi împotriva trans-sexualității, în pofida amenințărilor cu moartea

“Mi-am dat seama că ar fi mai ușor dacă nu m-aș mai lupta cu felul în care arăt de la natură și să accept că m-am născut ca și bărbat din punct de vedere fizic”, a mai spus Attonley, care vrea să își scoată implanturile mamare și să își facă operație de reconstrucție a organelor genitale masculine.

Aceste tratamente sunt gratuite în Marea Britanie, deși unele voci protestează că nu ar trebui să fie plătite din buzunarul tuturor contribuabilor la sistemul de sănătate. Costurile operației de transformare în femeie au fost de 10.000 de lire sterline, iar cele de retransformare în bărbat ar fi de aproximativ 14.000 de lire sterline.

Dar transexualul a declarat: “Știu că am nevoie de aceste schimbări pentru a fi fericit și nimeni nu ar trebui să îmi refuze acest drept”, adăugând că se simte norocos să trăiască într-o țară unde îngrijirile de sănătate sunt gratuite.

Citește și Clinici pentru copii transexuali

Foto: Free Digital Photos


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button