valorile familiei

Tot răul spre bine: „bebeii” îngrașă statisticile din 2021. Află unde crește rata natalității în pandemie

de Redacția Stiripentruviata.ro
Sursa: Live Action

The New York Post a scris de curând despre un „baby bump” („burtică de graviduță”) în statistica natalității din mai multe state americane.

În funcție de măsurile de carantină instaurate în urmă cu nouă luni, unele orașe și state americane vor avea o creștere a natalității. În ciuda estimărilor că pandemia va încetini rata nașterilor, multe familii au primit un nou membru, care s-a născut de curând sau urmează să vină pe lume în noul an 2021.

Orașe americane ca Baton Rouge sau New York vor înregistra o astfel de creștere între decembrie 2020 și aprilie 2021,  a relatat și NBC. Doar în Florida, unde nu a existat stare de urgență și carantină generală, statisticile rămân neschimbate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

NBC TV mai notează că, deși în timp de criză, rata natalității scade, în timpul pandemiei de Covid-19 aceasta a înregistrat ușoare creșteri, între 2% și 8%.

Cheri Johnson, Asistenă-șefă la Spitalulu pentru Femei din Baton Rouge, în satul Louisiana, a declarat pentru NBC că, deși spitalul anticipa mai puține nașteri anul acesta, au fost surprinși să aibă cu 200 mai multe în perioada decembrie 2020-aprilie 2021. „Este clar mai mult decât ce am văzut până acum”, a spus ea.

Dr. David Keefe, expert în fertilitate la Spitalul NYU Langone Health din orașul New York, a declarat și el:

„Este explozie aici. Cred că această pandemie a obligat oamenii să facă pace cu lucrurile care contează cu adevărat.”

Într-un an obișnuit, rețeaua de spitale Northwell Health din New York avea aproximativ 30.000 de nașteri. În 2021, vor avea cu 750 mai multe. Numărul a început să crească din mai, la o lună și ceva de la instaurarea carantinei generale (lockdown) în oraș.

Și în restul lumii se înregistrează un fenomen similar. Medicii de la cea mai mare maternitate din Belgia preconizează cu cel puțin 400 mai mulți copii decât de obicei în lunile viitoare.

„Cifra de 400-500 se bazează pe numărul de mămici pe care le avem deja în evidență”, a declarat dr. Johan Wiemeersch pentru The Brussels Times.

Pentru că în Belgia a existat și o a doua carantină generală, medicii se așteaptă la un nou val de bebeluși și la finele anului viitor.

Același fenomen se înregistrează și în Filipine.

Cupluri precum soții Oliver și Patrice Jones au profitat de carantină pentru a primi al treilea copil în familie. Soția, Patrice, a declarat pentru NBC că a avea al treilea copil în timpul pandemiei a fost un dar. 

„Mă gândesc la noi ca la o familie”, a spus ea. „Chiar dacă 2020 a fost un an greu, m-am uitat la el ca printr-o lentilă colorată în roz de bucuria că noul bebe e cu noi”.

Institutul Brookings și-a revizuit predicțiile și estimează că scăderea natalității nu va fi în 2021 de până la 500,000 în SUA, ci doar de până la 300,000.

Așadar, chiar dacă tendința nașterilor rămâne descendentă per ansamblu în 2021, în anumite regiuni ea se inversează, aducând speranță pentru familii – mai ales pentru cele în care un bebe se va naște în 2021.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button