familieMarxism cultural

Theodor Paleologu: „Nu mă simt discriminat de cei care doresc o definire a căsătoriei” Repetarea etichetei de „misogin” „exasperează lumea” și îi servește profesorului Dănăilă

Gandul.info, 24 noiembrie 2016

Theodor Paleologu și Remus Cernea, care candidează ca independenți la alegerile parlamentare din 11 decembrie, au fost invitați la VOTEZ CU MINE!, la Gândul. Dezbaterea a fost marcată de contre pe tema inițiativei Coaliției pentru Familie pentru modificarea Constituției în sensul redefinirii familiei, dar și în ceea ce privește declarația recentă a neurochirurgului, Leon Dănăilă, care deschide lista de candidați a PNL București pentru Senat, referitoare la femei.

Discursul Coaliției pentru Familie și inițiativa de revizuire a Constituției în vederea redefinirii familiei

Remus Cernea: „Asta e o temă reală, concretă de valori care implică valorile și atitudinile doctrinare ale oamenilor. Ăsta e un exempul clar de temă concretă, acest referendum (…) Această coaliție are o definiție foarte strictă a familiei (…) Această atitudine disprețuitoare față de mamele care au copii, față de tații care au copii singuri (…) Partidele sunt vinovate și complice ale acestui atac fundamentalist religios la libertățile individuale. Societatea e mult mai diversă și trebuie să înțelegem și să respectăm inclusiv la nivel legislativ acest lucru (…) Cam 90 la sută cu cei care vorbesc mă susțin”.

Theodor Paleologu: „Este un drept legal să ceri un referendum pe această temă, nu văd de ce ar trebui să ne opunem și să îi stigmatizăm pe cei care au semnat pentru acest referendum. Nu e vorba de familie, ci e vorba de căsătorie. Eu însumi sunt divorțat, m-am ocupat singur de fiul meu, nu mă simt discriminat sau aruncat deoparte de cei care doresc o definire a căsătoriei. Căsătoria nu e un drept al omului, ci e o instituție juridică bazată pe un contract (…) Aici vorbim despre căsătorie, despre definirea acestei instituții și mi se pare legitim să îți pui problema cum definim părțile contractante”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Remus Cernea: „…..inclusiv sunt mesaje în care se descriu cum voi fi omorât și torturat. Sunt homofobi, extremiști (…) În Croația când a fost inițiat referendumul a fost initiat tot de o coaliție extremistă”.

Theodor Paleologu: „Lozinci, bau – bau, fundamentalism religios. Să nu dramatizăm. Nu am impresia că România e în pericolul transformării într-o teocrație de tip ISIS (…) Eu cred că este o șansă pentru parteneriatul civil. Remus Cernea cunoaște poziția mea, care e una nuanțată. Sunt împotriva căsătoriei între persoane de același sex, în schimb sunt pentru uniunea civilă (…) Remus Cernea știe că sunt unul din puținii din Parlament care am această atitudine deschisă. Eu nu pot fi de acord cu referendumul decât dacă, în același timp, recunoaștem aceste lucruri elementare. Nu e înțelept politic să înfierezi cu cuvinte foarte dure trei milioane de oameni. Partidele fac demagogie, ce fac întotdeauna, demagogie ieftină după cum bate vântul”.

Remus Cernea: „Periculos e că se constituie majorități care vor să le impună unor minorități cum să își trăiască viața (…) Nu înțeleg de ce nu acceptă că dacă doi oameni se iubesc, ar putea în principiu și să se căsătorească (…) Ăsta e marele pericol, să configurăm o Constituție în funcție de niște concepții extrem de conservatoare și cu substrat religios (…) Un asemenea referendum e un pericol suplimentar. Ei sunt și anti-avort, au și un anumit tratament jignitor la adresa femeilor”.

Afirmațiile lui Leon Dănăilă cu privire la femei

Remus Cernea: „Domnul Dănăilă face afirmații misogine la adresa femeilor (…) Crede că femeile nu sunt capabile să fie chirurgi. Ar trebui să respecte medicina românească și tradiția ei. A spus că femeile nu sunt bune de chirurg”.

Theodor Paleologu: „Evident PNL e un concurent pentru mine și sper să îl depășesc în mod clar în București, dar domnul Cernea îi face un serviciu făcându-i plângere. Înseamnă să îl transformi pe domnul Dănăilă, să îl victimizezi. Prea multă corectitudine politică tocmai exasperează lumea. E ceva de care mă delimitez în modul cel mai clar, e un fel de totalitarism moale”.

Remus Cernea: „Dacă lăsăm discursul urii să se impună în societate, tot ce înseamnă minorități pot fi ținta acestui discurs al urii, iar modul în care sunt tratate femeile în societate e important (…) Noi trebuie să sancționăm astfel de comportamente misogine. El a încurajat un anumit discurs și o anumită mentalitate. Dacă la nivel politic se discută în acești termeni, societatea noastră va fi întotdeauna debalansată”.

Theodor Paleologu: „Domnul Dănăilă e pus ca un vas cu flori în vitrina PNL. Nu are nicio legătură cu partidul. Tocmai denunțul la Consiliul pentru Combaterea Discriminării îl transformă într-o miză politică, ceea ce e total greșit”.

Remus Cernea: „E o miză politică. E candidatul numărul unu la Senat pe București (…) Mereu am sancționat tot felul de derapaje”.

Theodor Paleologu: „Ați pus o etichetă pe un om: „e un misogin”. Repetați-o că îi faceți un serviciu lui Dănăilă și exasperați oamenii”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button