Theodor Paleologu: „Nu mă simt discriminat de cei care doresc o definire a căsătoriei” Repetarea etichetei de „misogin” „exasperează lumea” și îi servește profesorului Dănăilă

teodor-p

Gandul.info, 24 noiembrie 2016

Theodor Paleologu şi Remus Cernea, care candidează ca independenţi la alegerile parlamentare din 11 decembrie, au fost invitaţi la VOTEZ CU MINE!, la Gândul. Dezbaterea a fost marcată de contre pe tema iniţiativei Coaliţiei pentru Familie pentru modificarea Constituţiei în sensul redefinirii familiei, dar şi în ceea ce priveşte declaraţia recentă a neurochirurgului, Leon Dănăilă, care deschide lista de candidaţi a PNL Bucureşti pentru Senat, referitoare la femei.

Discursul Coaliţiei pentru Familie şi iniţiativa de revizuire a Constituţiei în vederea redefinirii familiei

Remus Cernea: „Asta e o temă reală, concretă de valori care implică valorile şi atitudinile doctrinare ale oamenilor. Ăsta e un exempul clar de temă concretă, acest referendum (…) Această coaliţie are o definiţie foarte strictă a familiei (…) Această atitudine dispreţuitoare faţă de mamele care au copii, faţă de taţii care au copii singuri (…) Partidele sunt vinovate şi complice ale acestui atac fundamentalist religios la libertăţile individuale. Societatea e mult mai diversă şi trebuie să înţelegem şi să respectăm inclusiv la nivel legislativ acest lucru (…) Cam 90 la sută cu cei care vorbesc mă susţin”.

Theodor Paleologu: „Este un drept legal să ceri un referendum pe această temă, nu văd de ce ar trebui să ne opunem şi să îi stigmatizăm pe cei care au semnat pentru acest referendum. Nu e vorba de familie, ci e vorba de căsătorie. Eu însumi sunt divorţat, m-am ocupat singur de fiul meu, nu mă simt discriminat sau aruncat deoparte de cei care doresc o definire a căsătoriei. Căsătoria nu e un drept al omului, ci e o instituţie juridică bazată pe un contract (…) Aici vorbim despre căsătorie, despre definirea acestei instituţii şi mi se pare legitim să îţi pui problema cum definim părţile contractante”.

Remus Cernea: „…..inclusiv sunt mesaje în care se descriu cum voi fi omorât şi torturat. Sunt homofobi, extremişti (…) În Croaţia când a fost iniţiat referendumul a fost initiat tot de o coaliţie extremistă”.

Theodor Paleologu: „Lozinci, bau – bau, fundamentalism religios. Să nu dramatizăm. Nu am impresia că România e în pericolul transformării într-o teocraţie de tip ISIS (…) Eu cred că este o şansă pentru parteneriatul civil. Remus Cernea cunoaşte poziţia mea, care e una nuanţată. Sunt împotriva căsătoriei între persoane de acelaşi sex, în schimb sunt pentru uniunea civilă (…) Remus Cernea ştie că sunt unul din puţinii din Parlament care am această atitudine deschisă. Eu nu pot fi de acord cu referendumul decât dacă, în acelaşi timp, recunoaştem aceste lucruri elementare. Nu e înţelept politic să înfierezi cu cuvinte foarte dure trei milioane de oameni. Partidele fac demagogie, ce fac întotdeauna, demagogie ieftină după cum bate vântul”.

Remus Cernea: „Periculos e că se constituie majorităţi care vor să le impună unor minorităţi cum să îşi trăiască viaţa (…) Nu înţeleg de ce nu acceptă că dacă doi oameni se iubesc, ar putea în principiu şi să se căsătorească (…) Ăsta e marele pericol, să configurăm o Constituţie în funcţie de nişte concepţii extrem de conservatoare şi cu substrat religios (…) Un asemenea referendum e un pericol suplimentar. Ei sunt şi anti-avort, au şi un anumit tratament jignitor la adresa femeilor”.

Afirmaţiile lui Leon Dănăilă cu privire la femei

Remus Cernea: „Domnul Dănăilă face afirmaţii misogine la adresa femeilor (…) Crede că femeile nu sunt capabile să fie chirurgi. Ar trebui să respecte medicina românească şi tradiţia ei. A spus că femeile nu sunt bune de chirurg”.

Theodor Paleologu: „Evident PNL e un concurent pentru mine şi sper să îl depăşesc în mod clar în Bucureşti, dar domnul Cernea îi face un serviciu făcându-i plângere. Înseamnă să îl transformi pe domnul Dănăilă, să îl victimizezi. Prea multă corectitudine politică tocmai exasperează lumea. E ceva de care mă delimitez în modul cel mai clar, e un fel de totalitarism moale”.

Remus Cernea: „Dacă lăsăm discursul urii să se impună în societate, tot ce înseamnă minorităţi pot fi ţinta acestui discurs al urii, iar modul în care sunt tratate femeile în societate e important (…) Noi trebuie să sancţionăm astfel de comportamente misogine. El a încurajat un anumit discurs şi o anumită mentalitate. Dacă la nivel politic se discută în aceşti termeni, societatea noastră va fi întotdeauna debalansată”.

Theodor Paleologu: „Domnul Dănăilă e pus ca un vas cu flori în vitrina PNL. Nu are nicio legătură cu partidul. Tocmai denunţul la Consiliul pentru Combaterea Discriminării îl transformă într-o miză politică, ceea ce e total greşit”.

Remus Cernea: „E o miză politică. E candidatul numărul unu la Senat pe Bucureşti (…) Mereu am sancţionat tot felul de derapaje”.

Theodor Paleologu: „Aţi pus o etichetă pe un om: „e un misogin”. Repetaţi-o că îi faceţi un serviciu lui Dănăilă şi exasperaţi oamenii”.

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.