Tensiune înainte de referendum. Preşedintele Uniunii Baptiste, răspuns pentru Pro Democraţia: ‘Pentru aceasta chiar trebuie ieşit în stradă!’

Asociaţia „Pro Democraţia” a întocmit o listă de „motive de ieşit în stradă”, printre care s-ar număra şi demersul de modificare a Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca uniune între un bărbat şi o femeie. Pastorul Viorel Iuga, preşedintele Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România, a reacţionat rapid, afirmând că ieşirea în stadă este fezabilă, deşi contraproductivă din punct de vedere al democraţiei:

Noi nu chemăm oamenii în stradă, dar îi rugăm pe senatori să ne deschidă drumul spre cabinele de vot!
În democraţie, oamenii îşi pot exprima opiniile şi pot tranşa anumite subiecte prin vot. Am observat că unii cheamă cetăţenii români în stradă. Până aici totul este absolut normal. Toţi putem folosi mijloacele legale pentru a atrage atenţia. Numai că de data aceasta cei care vor să îi mobilizeze pe români au greşit enorm. Ei, o minoritate, cheamă oamenii în stradă pentru a încerca să influenţeze oprirea unui proces absolut democratic. Iniţiativa civică de clarificare a articolului 48 din Constituţie, chiar dacă nu le convine unora, este un demers perfect legal. De cealaltă parte, noi, cei mulţi, nu chemăm oamenii în stradă, noi îi chemăm la un vot onest şi democratic. Sperăm din tot sufletul că guvernanţii noştri vor face tot ce este legal şi moral ca referendumul să aibă loc curând şi să se desfăşoare în condiţii de normalitate şi civilizaţie. Dacă, Doamne fereşte, aleşii noştri vor asculta mai mult de Europa sau de câţiva guralivi anonimi şi absenţi în ce priveşte binele naţiunii, vom chema şi noi oamenii în stradă. Sigur, nu îi vom chema pentru revoluţii sau să protestăm împotriva cuiva, ci pentru a cere să se respecte Constituţia şi legile ţării. Pentru aceasta chiar trebuie ieşit în stradă! În consecinţă, continuăm să ne rugăm, să scriem, să justificăm, să răbdăm şi să aşteptăm. Sperăm că nu vom fi forţaţi să aşteptăm prea mult…

Pastorul Viorel Iuga i-a solicitat în mod public anul trecut preşedintelui Iohannis o poziţie referitoare la referendumul pentru familie, iar acesta a dat un răspuns care făcea referire la fanatismul religios.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns