Televiziune franceză amendată cu 3 milioane de euro pentru o farsă făcută unor homosexuali

Le Figaro, 26 iulie 2017

Consiliul Superior al Audiovizualului din Franţa a aplicat amenda maximă pentru farsa făcută în direct de realizatorul Cyril Hanouna la emisiunea Touche pas à mon poste de pe postul de televiziune Canal 8 în luna mai.

Realizatorul francez de origine tunisiană Cyril Hanouna (foto) se bucură de o popularitate controversată pentru farsele şi glumele sale groase. La emisiunea în cauză, despre care consiliul audiovizualului din Franţa a decis că încalcă viaţa privată şi discriminează minoritatea homosexualilor, Hanouna a răspuns în direct la mai multe telefoane ale unor homosexuali care sunau în urma unui anunţ anonim în care realizatorul se prezenta drept un bisexual interesat de aventuri amoroase.

O sancţiune alternativă ar fi fost închiderea show-ului, dar s-a preferat sancţiunea pecuniară. 40.000 de persoane au trimis mesaje de indignare la adresa emisiunii, iar publicitarii şi-au retrase reclamele poziţionate în timpul emisiunii. Televiziunea a anunţat că a fost supusă unui tratament discriminatoriu şi urmează să atace decizia pe cale legală.

 


DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.