Surse Hotnews: PSD ar dori organizarea referendumului pe tema căsătoriei odată cu alegerile parlamentare

13076577_1165462176807088_361113955602791571_n

UPDATE: News.ro relatează că vineri, 3 noiembrie 2016, Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că social-democraţii nu susţin organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare, precizând că senatorii PSD Ovidiu Donţu şi Titus Corlăţean care au depus la Senat un proiect în acest sens ar trebui să îl retragă. Senatorul PSD Ovidiu Donţu a declarat, vineri, pentru News.ro, că prin depunerea propunerii legislative privind organizarea unui referendum naţional, la Senat, practic este declanşată procedura pentru un posibil referendum, el explicând că în prezent există un vid legislativ şi adoptarea iniţiativei cetăţeneşti privind familia tradiţională putea fi blocată, în lipsa acestei prevederi noi. senatorul Donțu a mai propus adoptarea proiectului de lege în regim de uregență.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Surse politice anonime au declarat  pentru HotNews.ro că PSD ar dori sa treacă prin Parlament, saptamana viitoare, inițiativa cetățenească de organizare a unui referendum prin care căsătoria să fie definită în Constituție drept uniunea dintre un barbat și o femeie. 

După avizul unanim pozitiv dat de Comisia Juridică a Senatului, inițiativa cetățenească de organizare a referendumului este programată să fie discutată în plenul Senatului luni, 6 noiembrie 2016.

Dacă avizul e pozitiv și în plenul Senatului, ea trebuie să mai obțină aviz de la Comisia Juridică a Camerei Deputaților, apoi și de la plenul acesteia. Acest tur de forță ar  trebui făcut tot în ziua de luni – ceea ce e mai dificil, dar nu imposibil, confirmă sursele Hotnews.ro -, deoarece după aceea parlamentarii își încep munca în teritoriu de pregătire pentru alegerile din 11 decembrie 2016.

Un alt hop este decizia cu privire la data organizării acestuia. Președintele României și Președintele Senatului (al doilea om în stat) sunt de părere că referendumul ar trebui organizat ulterior alegerilor din decembrie.

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.