STUDIU: România, ţara europeană cu cea mai mică diferenţă de recompensare salarială dintre femei şi bărbaţi. În realitate, la nivel global, această diferenţă nu este atât de mare precum se pretinde

de Andreea Amanda Scurtu

De câţiva ani, presa internaţională scrie că, în medie, bărbaţii sunt plătiţi cu aproximativ 20% mai mult decât femeile. Aceasta alimentează acuzaţiile feministelor de discriminare aplicată femeilor la locul de muncă.

Vrând să vadă care este adevărul, Korn Ferry Hay Group, o companie britanică de resurse umane care deţine date despre 20 de milioane de salariaţi din 110 ţări, a făcut un studiu referitor la diferenţele de recompensare salarială dintre femei şi bărbaţi.

Studiul a fost realizat doar în 33 de ţări, deoarece de acolo compania deţinea cele mai detaliate date despre salarii, recompense şi bonusuri. Rezultatele au fost surprinzătoare.

Printre altele, s-a descoperit că, dintre ţările europene incluse în studiu, cea mai mică diferenţă de recompensare salarială dintre bărbaţi şi femei se înregistrează în România.

Experţii de la Korn Ferry Hay au mai aflat că, la nivel internaţional, atunci când se compară câştigul mediu pe acelaşi tip de muncă şi în aceeaşi poziţie în companie, diferenţa de câştig salarial dintre bărbaţi şi femei este nesemnificativă statistic, respectiv de 1,6%.

Autorii studiului au constatat că diferenţa mare de câştiguri între bărbaţi şi femei reiese din statistici care nu compară câştigurile pentru aceleaşi tipuri de muncă şi aceleaşi poziţii în companie, ci compară doar media câştigurilor (salarii, bonusuri, recompense) bărbaţilor cu media câştigurilor realizate de femei. Diferenţa provine din faptul că mai mulţi bărbaţi decât femei ocupă funcţii de răspundere şi mai bine plătite.

Totuşi, Korn Ferry Hay Group şi Institutul Peterson pentru Economie Internaţională din Washington confirmă că o creştere cu 30% a reprezentării femeilor în conducerea unei companii este asociată cu o creştere de 15% a profitabilităţii firmei şi că femeile în funcţii de conducere sunt de obicei asociate cu o percepţie mai bună a mărcii, o cultură inovativă a muncii şi abilităţi mai bune de relaţionare cu clienţii. Prin urmare, şefii de companii şi acţionarii nu ar trebui să aibă nicio problemă să promoveze femei în funcţii de conducere, ba dimpotrivă. Şi atunci de ce nu o fac?

Există două răspunsuri posibile. Răspunsul feministelor ar fi că în vârful companiei sunt bărbaţi care le discriminează pe femei, preferând să sacrifice profitabilitatea decât să le vadă pe acestea în funcţii de conducere. Un alt răspuns ar putea fi însă că femeile sunt mai puţin concentrate pe avansare şi carieră decât bărbaţii şi preferă viaţa privată şi de familie unei cariere care vine la pachet cu mai multă răspundere şi adesea cu mai multe ore de muncă în plan profesional.

Sursa: THE GENDER PAY GAP: Myth vs. Reality… And What Can Be Done About It, by Ben Frost, Korn Ferry Hay Group, 2015

Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns