Studiu: Proiectele UE pentru lupta împotriva traficului cu ființe umane sunt subfinanțate

despre-traficul-de-persoane-eliberare2

Agerpres, 17 octombrie 2016

Finanțarea de către Uniunea Europeană a unor proiecte pentru lupta împotriva traficului de ființe umane nu este conformă cu dimensiunea problemei, potrivit unei revizuiri de politică difuzate luni de Comisia Europeană, relatează DPA.

Din cele aproximativ 16. 000 de victime cunoscute ale traficului cu ființe umane în 2013 și 2014 în cadrul UE, două treimi erau traficate pentru exploatare sexuală, în timp ce o cincime erau traficate pentru muncă forțată, potrivit celor mai recente date UE.

Totuși, numai 7% din finanțarea UE pentru combaterea traficului între 2004 and 2015 au fost alocați în mod specific pentru cazurile de exploatare sexuală, în timp ce 14% au fost acordate pentru proiecte împotriva exploatării prin muncă, în conformitate cu revizuirea politicii.

Comisia Europeană a plătit în total 158,5 milioane de euro (174 milioane de dolari) pentru a finanța proiecte importante ale unor organizații internaționale, grupuri neguvernamentale și guverne în cursul acestei perioade.

Mai mult de jumătate din această sumă a fost cheltuită pentru inițiative care vizează traficul în general, și mai puțin formele sale specifice.

UE ar trebui să se axeze mai mult pe modalități de prevenire a ‘exploatării sexuale care este rareori obiectivul actualelor proiecte finanțate de prevenire”, se arată în raport, care a fost elaborat de Universitatea din Lancaster, în numele Comisiei UE.

Coordonatorul UE pentru lupta în combaterea traficului, Myria Vassiliadou, a admis la Viena ‘că s-au realizat multe, au fost depuse multe eforturi, dar rămân multe de făcut’.

Citește și Leo van Doesburg, ECPM: Majoritatea prostituatelor se prostituează fără a dori aceasta, iar legalizarea prostituţiei şi extinderea UE au dus la creşterea traficului de persoane – cele mai multe victime, din România

Citește și Raport European despre Exploatarea Sexuală şi Prostituţie şi Impactul Acestora Asupra Egalităţii de Gen

Citește și Anthony Steen: Victimele traficului de persoane provin exclusiv din familii disfuncţionale

Citește și Antoine Renard, preşedinte FAFCE: „Leagăn al demnităţii, familia este cea mai bună organizaţie pentru apărarea drepturilor omului pe care o cunosc”

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.