sindrom Down

Studiu: Persoanele cu Sindrom Down continuă să învețe pe tot parcursul vieții

Sursă: Harvard News

MassGeneral Hospital for Children din SUA și ONG-uri americane și olandeze au realizat un studiu privind principalele deprinderi funcționale ale copiilor cu sindrom Down. Au fost utilizate datele din chestionare vizând 2600 de familii din SUA și Olanda, completate în perioada 2008-2009 de către părinți și răspunsurile primite la același tip de întrebări, conținute în chestionarul lansat on line în 2016 de către Dutch Down Syndrome Foundation. Chestionarul a vizat membri cu sindrom Down ai familiilor cu vârste cuprinse între 5 și peste 40 de ani, predominând subiecții de vârste mici.

La familiile din SUA, rezultatele au atătat că majoritatea persoanelor cu sindrom Down pot merge până la vârsta de 25 de luni, vorbesc destul de bine până la 12 ani, mențin igiena personală în jurul vârstei de 13 ani, muncesc independent de la 20. În jurul vârstei de 31 de ani 49% dintre ei citeau, iar 46% scriau destul de bine, 34% locuiau și 30% erau capabili să călătorească independent. Datele privind familiile din Olanda au fost în mare măsură aceleași.

Profesorul de pediatrie de la universitatea din Harvard, Brian Skotko, consideră că studiul bazat pe răspunsurile a mii de părinți poate ajuta specialiștii să își de seama când copiii cu sindrom Down înregistrează întârzieri în dezvoltarea unor abilități și să acționeze prin recomandarea suplimentară de resurse, terapii și sprijin.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Totodată, Skotko consideră că progresele înregistrate în sprijinirea socială, educațională și medicală pentru persoanele cu sindrom Down ar trebui să conducă la la rezultate și mai bune în dobândirea abilităților funcționale.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button