Studiu: Pastilele contraceptive pot dăuna fertilităţii femeilor

contraceptive_pill_810_500_s_c1

LifeSiteNews.com, 9 iulie 2014

Un nou studiu arată că utilizarea pastilelor contraceptive poate dăuna fertilităţii femeii prin accelerarea ceasului ei biologic.

Cercetătorii din Danemarca au testat 833 de femei pentru a vedea ce efect au pastilele contraceptive asupra sistemului reproducător. Ei au găsit că acestea pot drena temporar rezerva ovariană a femeii, o măsură a capacităţii ovarului de a produce ovule capabile de fertilizare.

Rezerva ovariană poate fi determinată folosind o combinaţie de doua metode care indică numărul de ovule rămase în „rezervorul” unei femei: analiza nivelului hormonului anti-Mullerian (AMH), respectiv numărarea foliculilor antrali (AFC).

Studiul a arătat că ambele nivele ale AMH-ului şi măsurătorile foliculilor s-au diminuat  la femeile care lua pilulele cu 19 şi respectiv 16 procente, reducând astfel şansa lor de a concepe copiii.

Dr. Katherine Birch Peterson din spitalul universitar din Copenhaga, care a prezentat studiul Societăţii Europene de Reproducere Umană şi Embriologie, a spus că “pilula poate masca o severă diminuare a rezervei ovariene… şi asta e important de recunoscut”.

Cercetarea a arătat, de asemenea, că femeile ce utilizează contraceptive au ovarele cu 29 -52% mai mici decât cele care nu utilizează.

Deşi cercetătorii cred că efectele negative datorate folosirii pilulei pot fi doar temporare, au adăugat că sunt necesare cercetări suplimentare.

“Nu credem că anticoncepţionalele duc la modificări permanente ale ovarelor, dar încă avem nevoie să ştim mai mult despre faza de recuperare, după ce femeia încetează să mă ia pilula.” a spus Dr. Birch Peterson.

Dr. Birch Peterson susţine că femeile ar trebui să aştepte trei luni după folosirea contraceptivelor pentru a fi testată în mod mai precis fertilitatea.

Traducere: Viorela Marcu

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

 

 

, , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns