criza de sarcină

Studiu: Fabricile H&M din Cambogia și India își concediază angajatele care rămân gravide

h-m

O cercetare făcută de Asia Floor Wage Alliance acuză fabricantul și comercianul suedez de îmbrăcăminte H&M că exploatează muncitorii din India și Cambogia. Raportul s-a bazat pe 251 de interviu cu lucrătoare din fabricile H&M și acuză că aici au loc numeroase încălcări ale regulilor internaționale de bună practică și a standardelor din domeniul muncii.

Vice a relatat că acest studio reprezintă „o lectură incomodă”, descriind un tablou trist al vieții lucrătoarelor din fabricile care le livrează europenilor și americanilor hainele.

În fabricile cambogiene și indiene care furnizează haine pentru brandul H&M, lucrătoarele care rămân gravide își pierd jobul. Lucrătooarele de la 11 din cele 12 astfel de fabric din Cambogia au relatat că au fost martore sau s-au confruntat ele însele cu situația în care lucrătoarele gravide erau date afară.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La fel, toate cele 50 de muncitoare de la fabricile H&M din India au relatat că femeile care rămâneau gravide erau date afară.

De asemenea, hărțuirea sexuală este un obicei larg răspândit în aceste fabrici. Lucrătoarele de la nouă din cele 12 fabrici din Cambogia au relatat că s-au confruntat cu această problemă la locul muncă.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button