contraceptiestudii şi cercetări ştiinţifice

Studiu: Contraceptivele cresc cu 50% riscul de cancer la sân

ID-10065467

LifeSiteNews, 4 august 2014
Foto: Free Digital Photos

Un studiu realizat pe un eșantion de 1.102 femei a descoperit că cele care foloseau diverse tipuri de contraceptive prezentau un risc crescut de a face cancer de sân.

Un comunicat al Asociației Americane pentru Cercetarea Cancerului (AARC) afirmă că autorii au concluzionat că pilulele cu doze mari de estrogen „cresc de 2,7 ori riscul de cancer”, iar „cele care conțin doze moderate de estrogen cresc riscul de 1,6 ori”.

De asemenea, “pilulele care conțin ethynodiol diacetat cresc riscul de 2,6 ori, iar cele cu compoziție trifazică ce conțin în medie 0,75 miligrame de norethindronă cresc riscul de 3,1 ori”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pilulele cu doze mici de estrogen nu au fost găsite că ar crește riscul de cancer. Așadar, formulele mai noi sunt cele mai periculoase.

Studiul, realizat de Dr. Elisabeth F. Beaber și o echipă de la Universitatea din Washington, a mai descoperit că utilizarea recentă de contraceptive oralecrește cu 50% riscul de cancer la sân în comparație cu cele care nu au utilizat pilula niciodată sau au renunțat să o mai folosească.

Studiul a folosit registrele electronice ale farmaciilor pentru a obține, cu acordul participantelor la studiu, informații medicale amănunțite despre paciente diagnosticate cu cancer în perioada 1990-2009. Totuși, unul din autori avertizează că „rezultatele necesită confirmare”.

Este numai cel mai recent din multele studii care au legat utilizare contraceptivelor de efecte secundare grave.

În 2013, un studiu a descoperit căutilizarea de contraceptive timp de trei ani prezintă un risc mărit de glaucom. Un studiu australian din 2012 a descoperit că adolescentele care foloseau contraceptive aveau tensiunea arterială mărită, iar un studiu danez din acest a concluzionat că pilulele contraceptive afectează fertilitatea femeilor.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button