avort

Studiu: Cauza avorturilor spontane multiple

2438276083_f863957aca_z

În prezent, una din cinci sarcini se pierde în primele luni, iar una din 100 de femei care încearcă să aibă un copil suferă de avort recurent – fenomen care a fost definit ca pierderea a cel puțin trei sarcini consecutive.

Un studiu realizat de cercetătorii englezi de la Universitsatea Warwick a descoperit că deficitul de celule stem cauzează îmbătrânirea accelerată a mucoasei uterine, fapt care duce la pierderea sarcinilor.

Liderul echipei de savanți, profesorul în obstetrică și ginecologie Jan Brosens, a subliniat că mucoasa uterină (endometrul) a pacientelor care au participat la studiu era deja afectată înainte de a rămâne însărcinate. El a precizat că speră să găsească un tratament care poate corecta aceste defecte înainte ca pacienta să încerce din nou să conceapă un copil.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
 Sursa: România liberă


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button