STUDII. Riscul de sinucidere după un avort indus este cu aproape 500% mai mare decât după o naştere

ProVita Media, 27 octombrie 2017 – La 50-de ani de la adoptarea, în Marea Britanie, a Legii avortului (1967), Societatea Britanică pentru Protecţia Copiilor Nenăscuţi (SPUC) a lansat Raportul Abortion and Women’s Health („Avortul şi sănătatea femeilor”). Coordonat de dr. Gregory Pike, cercetător medical şi director fondator al Centrului de Bioetică şi Cultură din Adelaide, Australia, acesta conţine o trecere în revistă a studiilor existente şi va fi trimis medicilor generalişti de pe tot cuprinsul Marii Britanii.

Principalele date arătate de studii:

  • riscul de sinucidere este de aproape şase ori (cu aproape 500% în plus) mai mare după un avort indus decât după o naştere;
  • avortul este asociat cu rate semnificativ mai mari de deces comparativ cu femeile care au dat naştere;
  • femeile au descris că au avut o tristeţe semnificativă la trei ani după avort;
  • există un risc crescut cu 30% de depresie şi cu 25% risc crescut de anxietate după avort;
  • femeile care au avut avorturi au prezentat tulburări de sănătate mintală cu 30% mai des comparativ cu femeile care nu avuseseră un avort;
  • depresia, anxietatea şi tulburarea de stres post-traumatic sunt, de asemenea, asociate cu sarcini ulterioare la femeile care au făcut avort;
  • femeile care au făcut avort prezintă risc mai mare de spitalizare la psihiatrie decât femeile care păstrează şi nasc copilul;
  • femeile care fac avort medical prezintă risc de infecţie şi riscul de a avea nevoie de: transfuzii de sânge, tratament de urgenţă, administrare intravenoasă de antibiotice.

La lansarea raportului, Antonia Tully, coordonator de programe la SPUC a declarat:

Lobby-ul pentru avort şi industria avortului, care primesc milioane de lire sterline de la contribuabili pentru efectuarea avorturilor finanţate de stat, nu par să le pese de impactul avortului asupra femeilor. Realitatea este că impactul este sfâşietor şi îngrozitor pentru atâtea femei.

Suntem îngrijoraţi că femeile care trec printr-un avort au probleme de sănătate mintală cu 30% mai des decât femeile care nasc. Pentru noi contează că riscul de sinucidere este de şase ori mai mare după un avort decât după naşterea copilului.

Bazându-se pe acest raport membrii SPUC s-au întâlnit cu parlamentarii britanici, îndemnându-i să se opună oricărei acţiuni de liberalizare a avortului.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

No comments yet.

Lasă un răspuns