Marşul pentru Viaţă

Studenți pentru Viață București a organizat un târg de prăjituri în beneficiul mamelor sprijinite de Centrul „Sf. Alexandra Împărăteasa”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Alexandra Nadane, Director Executiv la Centrul „Sf. Alexandra Împărăteasa”, care oferă consiliere și sprijin pentru mamele în criză de sarcină, a scris pe blogul ei despre prima activitate din Luna pentru viață 2020 „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii” de la București: un târg caritabil de prăjituri organizat de Studenți pentru viață București în beneficiul mamelor consiliate de centru.

Acesta a avut loc duminică, 1 martie, la Biserica „Sf. Grigorie Palama” din campusul Universității Politehnica din București.

S-au strâns aproape 5.000 de lei a anunțat Alexandra Nadane, spunând că la acțiune s-au alăturat și mame, tineri și voluntari care au vrut să dea o mână de ajutor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Le mulțumim cofetarilor pentru viață, tuturor celor care au donat, părinților și preoteselor de la biserica Sf. Grigorie Palama pentru tot ceea ce au făcut în sprijinul vieții, al mamelor și copiilor!”, a scris Alexandra Nadane. „Între beneficiarii cei mai vulnerabili ai Centrului sunt femeile în criză de sarcină care sunt presate să facă avort. În cazul lor, cei care ar trebui să le iubească și să le sprijine pe ele și pe copiii pe care îi poartă fac exact invers: le presează să facă avort.”

„Viața, ca și primăvara care începe azi, înseamnă izbânda asupra morții și a suferinței. (…) Suferința este rana pe care ne-o aducem unul altuia, atunci când omul rănește pe om. Iar în cazul avortului se vede din plin cât de mult ne depărtăm de la dragostea de oameni”, a mai avertizat directoarea executivă a Centrului „Sf. Alexandra Împărăteasa”.

„Această mică bucurie a prăjiturilor să fie un imbold spre dragostea de a ajuta femeile în criză de sarcină pentru a naște și a-i creste frumos pe copiii nenăscuți, spre a ne bucura împreună de darul vieții, minunatul și marele dar al lui Dumnezeu pentru fiecare om!”, a încheiat ea.

În fiecare an, în luna martie, în sute de localități din România și Republica Moldova se organizează activități cultural-educative (dezbateri, proiecții de film, ateliere de creație) reunite sub umbrela „Lunii pentru viață”. Acestea culminează cu Marșul pentru viață, manifestare publică prin care se promovează frumusețea nașterii de copii și se recomandă asumarea și protejarea copiilor nenăscuți prin măsuri concrete de sprijin pentru mamele lor. Organizatorii locali sunt diferiți, dar data și tema marșului sunt comune. La fel și desemnarea lunii martie ca Luna pentru viață. Anul acesta, Luna pentru viață și Marșul pentru viață au tema „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii”, iar organizatorii estimează că marșul va avea loc în 900 de localități din România și Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button