Uncategorized

Știri „bune” și știri „rele”, bucurii și necazuri la stiripentruviata.ro

SPV1

Ieri am lansat două apeluri, solicitându-vă sprijinul.

Acum dorim să vă împărtășim câteva gânduri despre activitatea noastră.

Stiripentruviata.ro este întreținut de ProValori Media, o asociație non-profit înființată în anul 2013, cu scopul de a promova informații și a genera evenimente pro-valori. ProValori Media a dat o mână de ajutor și la organizarea Marșului pentru Viață 2013 și 2014 din România, editarea revistei Pentru viață, realizarea clipului de promovare a marșului din 2013.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

De pe stiripentruviata.ro vă recomandăm să citiți în primul rând frumoasele istorii în care viața învinge, cum sunt:

Revenirea miraculoasă la viață a bebelușului declarat mort la naștere, după ce acesta a fost ținut la piept de mama sa timp de două ore

Fotografia unui bebeluș avortat la trei luni îl salvează pe altul de la avort

Fata care nu a vrut să moară: incredibila poveste a adolescentei care s-a trezit din comă în timp ce medicii se pregăteau să-i recolteze organele

O familie „absolut obișnuită”, cu 20 de copii… și încă mai e loc!

Părinții mei erau la circ când m-am născut eu

Știm că nu toate materialele postate sunt ușor de digerat. Chiar și nouă, celor ce lucrăm la acest sait, ne este greu de multe ori să parcurgem zilnic știri „rele”. Nu este confortabil să citești despre ceea ce înseamnă de fapt avortul, despre războiul dus împotriva familiei, despre încălcarea libertății de conștiință, dar trebuie să cunoaștem și aceste lucruri. Faptul că noi nu le vedem nu înseamnă că ele nu vor mai exista; cunoscându-le, vom avea o motivație în plus de a încerca ameliorarea realităților dureroase.

Ceea ce ne mobilizează în fiecare zi este speranța că, prin lucrarea lui Dumnezeu, dragostea, efortul și, da, durerea cu care sunt lucrate aceste materiale vor ajuta poate la salvarea vieții unui copil nenăscut, vor încuraja o tânără însărcinată, vor responsabiliza un tată nepăsător, vor liniști părinți care se tem că fiica lor însărcinată și părăsită de tatăl copilului nu se va mai putea căsători, într-un cuvânt, vor face ca unele lucruri să se schimbe pentru-viață.

Suntem adesea mirați de drumul materialelor înspre public. Spre surprinderea noastră, un material a fost citit de 20.420 români, iar altul de doar 64, deși nouă ni se pare mai important acesta din urmă.

Uneori avem bucurii mari, cum a fost cazul cu receptarea articolului De ce să-i salvăm pe nou-născuții terminali? Lecțiile doctoriței Elvira Parravicini. Am fost profund impresionați de ecoul pe care acest material l-a avut. Și nu ne referim la numărul de vizualizări. Redăm mai jos câteva fragmente din articolul emoționant și atât de dureros scris și postat pe blogul personal, Dor de Sofia, de jurnalista Nicoleta Țintea:

Aseară a venit acest articol. L-am primit pe mail și a scos la suprafață exact ceea ce mă doare cel mai tare.

O să-mi reproșez toată viața că nu am luptat mai mult pentru a sta 24 din 24 de ore alături de Sofia mea, în cele cinci zile în care a fost alături, cu noi, pe pământ. Mă întreb mereu ce a simțit ea, în acele zile. Cât de greu i-a fost fără mine, acolo.

Citiți articolul și dați-l mai departe. M-aș bucura ca articolul să le determine pe toate mamele care se gândesc să omoare pruncul pe care-l poartă în pântece să nu o facă. Indiferent de motivele care stau în spatele acestei decizii.

M-aș bucura ca articolul să încurajeze medicii din România să lupte pentru viață. Să aibă curaj să lupte pentru viață. Să nu-și mai încarce sufletul cu păcatul acesta atât de greu.

M-aș bucura ca în spitalele din România, în secțiile de neonatologie, terapie intensivă să se schimbe ceva. Mamele să poată sta cu pruncii lor. Să aibă dreptul să-i țină la piept. Pentru ca bebeluși să simtă că sunt iubiți. Și să se simtă în siguranță.

Dacă aveți idei sau sugestii despre cum s-ar putea schimba ceva în spitale, în sensul descris mai sus, vă rog să-mi scrieți. Dacă sunteți medic și doriți să schimbați ceva vă rog să-mi dați de veste. Dacă cunoașteți NEONATOLOGI sau directori de maternități deschiși spre această direcție vă rog să-mi spuneți. Vă mulțumesc tuturor!”
Din păcate, așa cum spuneam, colectivul Știrilor pentru viață este extrem de mic și volumul de muncă care apare zilnic este din ce în ce mai mare.

De câteva săptămâni, portalul de știri pro-viață LifeSiteNews.com, ce are mai mult de 12 milioane de cititori anuali, a început să publice știri scrise de Ștefana Totorcea, colega noastră. Sunt știri în care nu se spune despre români că sunt hoți, că nu au grijă de copiii fără părinți, ci știri  care vorbesc despre lupta pe care și românii o duc pentru a apăra viața în orice stadiu de dezvoltare și familia naturală.

De pe LifeSiteNews știrile au început să fie preluate și de alte publicații din întreaga lume. E nevoie ca lumea să știe cine suntem. E nevoie ca lumea să ne cunoască valorile, cultura și civilizația românească și oamenii minunați de aici.

De aceea lansăm aceste apeluri cerându-vă ajutorul, atât ca voluntariat, cât și financiar.

PS: Nu în ultimul rând, dorim să le mulțumim traducătorilor voluntari care ne-au ajutat până acum și care sperăm să ne ajute și în continuare. Numele lor au apărut de fiecare dată în articolele traduse de ei.

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button