sarcină

Statul american Oklahoma va oferi 2 milioane de dolari centrelor care vin în sprijinul femeilor însărcinate

Guvernatorul statului Oklahoma, Kevin Stitt, a semnat un proiect de lege pentru buget, care include o contribuție de 2 milioane de dolari pentru centrele ce vin în sprijinul femeilor însărcinate. Programul intitulat Alege Nașterea va oferi fonduri pentru servicii cum ar fi ecografii, analize medicale, consiliere, cursuri de puericultură pentru părinți, îngrijire în timpul perioadei de sarcină și multe altele. Proiectul de lege va furniza fonduri extrem de necesare centrelor pro-viață care ajuta femeile vulnerabile aflat în criză de sarcină, atât pe perioada sarcinii cât și după nașterea copiilor lor.

Acesta face parte dintr-o o serie de alte proiecte de lege cu temă pro-viață adoptate de statul Oklahoma în această sesiune și semnate apoi de către guvernatorul Stitt.

Unul dintre proiecte, SB 614, prevede ca o pacientă care dorește să facă un avort să fie informată despre posibilitatea de inversare a unui avort chimic în curs de desfășurare. Creată de medicii George Delgado și Matthew Harrison în 2007, pilula de inversare a unui avort face posibil ca o mamă să  inverseze efectele unui avort chimic, salvând astfel viața copilului său nenăscut. De la înființarea Rețelei Pilulei de Salvare de la Avort (Abortion Pill Rescue Network) în 2012 până în prezent, protocolul de inversare a salvat viața a 750 de copii.

Sursă: pregnancyhelpnews

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button