avort

Statul american Nebraska va elibera certificate de deces pentru copiii pierduți prin avort spontan

Statul american Nebraska le va oferi, la cerere, un certificat părinților care au pierdut un copil prin avort spontan. Legea a fost propusă și promovată de două femei care au trecut prin această experiență.

În Nebraska exista încă din 2008 o lege care permitea eliberarea de certificate pentru copiii pierduți în urma complicațiilor de la a 20-a săptămână de sarcină în sus. Actuala lege extinde prevederea pentru toți copiii nenăscuți, inclusiv cei pierduți în stadii foarte timpurii ale sarcinii. „Când se întâmplă înainte de 20 de săptămâni, sau chiar mai devreme, mamele resimt foarte puternic pierderea, inclusiv ca pe un eșec personal, ceea ce le însingurează și le izolează”, a declara Jennifer Sommers, una dintre inițiatoarele legii. Ea a mai adăugat că această recunoaștere oficială îi va ajuta și pe tați, nu numai pe mamele acestor copii care nu mai apucă să vadă lumina zilei.

O lege similară există și în statul Florida, unde pragul minim de oferire a certificatului este de cel puțin 9 săptămâni de sarcină.

Un sfert din copiii concepuți sfârșesc la ora actuală înainte de a se naște, în urma unui avort spontan, spune American Pregnancy Association („Asociația americană pentru sarcină”).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Legea a fost salutată de organizațiile pro-viață și pro-familie: „Credem că este un pas important spre recunoașterea demnității fiecărei vieți umane și în același timp le oferă mângâiere și vindecare sufletească familiilor îndurerate”, a declarat Nate Grasz, Director la Nebraska Family Alliance.

Sursa: Live Action


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button