avort

UPDATE: Una din 500 de femei care fac avort suferă complicații care îi afectează viața

evrett capture

Carol Everett a condus între 1977 și 1983 patru mari clinici de avort din SUA. Ceea ce a observat în această perioadă a făcut-o să renunțe la respectiva activitate, cu toate că deținea participații ca proprietar în două dintre clinici.

Iată ce declară aceasta într-un interviu despre complicațiile post-avort și modul inadmisibil în care acestea sunt trecute sub preș de sistemul de sănătate din SUA:

„500 de femei au suferit histerectomie și colostomie, iar una a murit. Asta în ultimele 18 luni în care am lucrat acolo și fără a include hemoragiile și infecțiile, ci doar operațiile majore și moartea. Experiența mea în ultimele 18 luni la clinicile noastre mi-a demonstrat ca una din fiecare 500 de femei care treceau pe la noi sufereau ulterior o operație majoră, care le afecta întreaga viață ulterioară. Iar una a murit. Nu au fost raportate, pentru că (imediat ce au apărut complicațiile) ele au fost duse la secțiile de urgență ale spitalelor. În raporatele de autopsie se scria că mureau de la ruptură de col, nu că aceasta se datora avortului.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

VIDEO:

Cât de sigur este avortul azi?

Întrebată de reporter dacă la ora actuală serviciile de avort au devenit mai sigure decât atunci, în primii ani, Carol Everett răspunde:
„Să ne amintim numai de cazul doctorului Gosnell , care, în clinica sa, o adevărată casă a ororilor, unde accecst medic ucidea (prin secționarea șirei spinării cu o foarfece – n.n.) copiii născuți vii în urma unor avorturi realizate după vârsta de gestație de 20 de săptămâni și unde și o femeie a murit. Ce să mai vorbim de cazul doctorului Brigham și al medicului femeie care au fost acuzați de ucideri similare ale unor feți născuți vii?… Clinicile de avort arată acum mult mai rău decât cele de pe vremea mea. Medicii care fac avorturi de obicei nu le pot asigura pacientelor lor acces privilegiat la servicii spitalicești în caz de urgență, ei nu sunt membri în colegiile medicilor și nici nu au licență de practică în toate statele.

Ce întrebări trebuie să-i pună o femeie medicului care va face avortul

„Femeile trebuie să-și pună multe întrebări înainte de a merge la o clinică de avort. Să-i întrebe cu ce complicații s-au mai confruntat și dacă au fost nevoiți să spitalizeze o pacientă vreodată din această cauză. Să întrebe medicul la ce spital o vor trimite în caz că face și ea o complicație după procedură. Spitalizarea va fi plătită de medic? Transportul la spital va fi asigurat de ambulanță? Are clinica la dispoziție sânge pentru trasfuzii? Care e politica de îngrijiri în caz de complicații? Dacă li s-a cerut să plătească înainte să apuce să vorbească cu un consilier sau un medic și să le pună aceste întrebări, nu este în regulă”

De ce este nevoie de consiliere înainte de avort

Iată cum vede Carol Everett, o persoană care a lucrat în industria avorturilor, consilierea înainte de avort a fiecărei femei care se prezintă cu această cerere:„Dacă o tânără vine însoțită de cineva să facă avort, ea trebuie despărțită de persoana respectivă și intervievată de un consilier cu experiență (deoarece ar fi putut fi presată să facă avort sau chiar abuzată – n.n.), care să-și dea seama dacă asta vrea ea sau dacă a fost doar împinsă să vină aici. Apoi îl ccheamă și pe cel care a însoțit-o și discută cu amândoi.”

Citește aici despre cele mai întunecate secrete din industria avorturilor (povestite de Carol Everett, femeia care a vrut să devină milionară în domeniu, dar a renunțat din motive de conștiință)


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button