Statele Unite: Votarea legii privind interdicţia avortului după a 20-a săptămână de sarcină coincide cu cea de-a 42-a aniversare a procesului Roe v.Wade

m2

LifeSiteNews.com, 12 ianuarie 2014

Majoritatea republicană a Congresului American face un prim pas, înaintând preşedintelui Obama un proiect de lege pro-viață care ar urma să interzică avortul după a 20-a săptămână de sarcină. Preşedintele Obama a amenințat că se va opune proiectului „Actul de protecţie  a copilului nenăscut care percepe durerea”, dar, chiar şi dacă o va face, adoptarea proiectului rămâne o problemă deschisă. Republicanii vor avea nevoie de cel puțin șase democraţi care să li se alăture în susținerea acestui proiect.

Potrivit sursei Politico, data votării este 22 ianuarie, dată la care are loc la Washington cel mai mare eveniment anual pro-viaţă din lume, ziua fiind cea în care în 1973 a fost înlăturată total protecţia copiilor nenăscuţi prin legalizarea avortului în orice moment al sarcinii, indiferent de motiv.

Sondajele de opinie arată că majoritatea americanilor susțin proiectul de lege de interzicere a avortului după a 20-a săptămână de sarcină – care include excepții precum pericol pentru viaţa mamei, viol și incest – și cel puțin opt posibili  candidați la alegerile pentru președinție din 2016 aprobă în mod public interdicția. Dacă va deveni lege, anual, 18.000 de copii nenăscuți ar putea fi salvaţi de la avort.

Traducere şi prelucrare: Elena Jurcă

Notă:
Anul acesta Marşul pentru viaţă se va desfășura în peste 44 localități din România, precum şi la Chişinău, pe data de 21 martie sub deviza „Fiecare viață este un dar”.

 

 

, , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns