familie

SONDAJ: 48% dintre români se vor prezenta la Referendumul pentru Căsătorie și majoritatea va vota DA

Un sondaj realizat de Sociopol având ca temă Referendumul pentru Căsătorie din 6-7 octombrie indică faptul că pragul de prezență pentru validare va fi depășit cu ușurință. Circa 48% dintre români au declarat că vor participa, cu siguranță, la Referendumul organizat pe 6 și 7 octombrie, potrivit Sociopol, scrie evz.ro.

Pragul de validare a referendumului este de 30%, dar nu va fi o problemă ca el să fie atins, rezultă din sondajul Sociopol.

Aproape jumătate din populația cu drept de vot se va prezenta la vot, mai exact 48%. Mai mult, chiar pragul de 50% ar putea fi depășit, dacă ținem seama că 17% înclină să creadă că vor merge la referendum, dar nu sunt încă siguri.

Estimarea participării la vot:

  • 48% – cu siguranță DA
  • 17% – probabil DA
  • 11% – cu siguranță NU
  • 5% – probabil NU

În privința rezultatului referendumului rezultatul pare să fie foarte clar, majoritatea covârșitoare fiind favorabilă schimbării articolului din Constituție în sensul definirii familiei drept „uniunea dintre un bărbat și o femeie”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dvs. cum veți vota la acest referendum?

  • DA – 85%
  • NU – 15%
Sondajul a fost desfășurat în perioada 22-27septembrie, pe un eșantion de 1004 persoane, prin interviuri telefonice (CATI). Marja de eroare este de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button