VIDEO: Sinodul BOR, declarație publică în sprijinul Marșului pentru viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”

steag_patriarhia_romana_steag_patriarhie_palatul_patriarhiei_9_0_w3216_h2136_q100-768x510

Studentipentruviata.ro, 10 februarie 2017

La ședința din 9 februarie 2017 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, între hotărârile luate se prevede și binecuvântarea și sprijinirea organizării la nivel naţional a Marşului pentru viaţă 2017 – „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”, precum și recomandarea ca  „toți părinții care lucrează în străinătate fie să ia copiii cu ei, fie să se întoarcă acasă la copii, întrucât aceștia suferă în mod deosebit din cauza lipsei prezenței fizice și afective a părinților”.

Sprijinul Bisericii Ortodoxe se face în contextul preocupării pentru valorile familiei creștine tradiționale.

În general cultele sprijină Marșul pentru viață, aflat în acest an la a șaptea ediție națională, însă declarația Sinodului Bisericii Ortodoxe Române este prima oficiala la cel mai înalt nivel din partea unui cult din România.

La nivel național, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraș sau localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro-viață locale.

www.marsulpentruviata.ro
#marsulpentruviata2017

Citește aici Comunicatul Marşului pentru viaţă 2017 – „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”

Citește și Basilica.ro: Clarificare referitoare la „Marșul pentru viață 2017”

 

,

No comments yet.

Lasă un răspuns