Marxism cultural

Silviu Dancu despre o manipulare despre referendum: Nu e în Dubai, ci în Qatar, nu e spital, ci e hotel!

de Silviu Dancu, Facebook

„Deși e dezmințit pe mai multe pagini, tot circulă meme-ul cela cu un așa zis spital din Dubai, în formă de semilună, care ar fi costat fix cât referendumul pe faza cu articolul 48 din Constituție. Și meme-ul ăla e însoțit de țipete de revoltă, de oftaturi deznădăjduite, toate împachetând (auto)confirmări comode, vrednice de mângâiat piticul isteric care ne transformă pe toți în activiști de cafenea.

Vin și eu acilea cu un pahar de apă rece (via Jack Leningrad – tnx, man!): nu e în Dubai, ci e în Qatar (la vreo 23 de km de Doha, parte din proiectul Lusail, un oraș de lux care se construiește de la zero), nu este spital, ci hotel de mega fițe, nu este deschis, ci este în construcție. Tipul cu meme-ul (unul, Zoltan nu mai știu cum) confundă între hospitality (căci hotelul este făcut de compania Katara Hospitality) cu hospital.

Așa cum confundă cele 46 milioane de euro ale referendumului cu jumătatea de miliard de euro (la care se învârte prețul estimat al hotelului de lux).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Și așa cum toți șeruitorii cu revolta la purtător confundă realitatea cu meme-urile care gem de certitudini prefabricate.

Să vă fie de bine. 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button