Marxism cultural

Silviu Dancu: De ce homofobia ar trebui să se numească „heterofobie” și de ce heterosexualii sunt mai pro-diversitate decât susținătorii „diversității”

Scriitorul Silviu Dancu pe Facebook:

„Homofobie” este un cuvânt născut dintr-o prescurtare. „Homosexual”-ul a fost „alintat” cu apelativul „homo”. Nu tocmai în mod măgulitor, desigur. Dar, culmea ironiei, taman tabăra susținătoare l-a impus definitiv prin celebrul termen „homofobie”. Iar rezultatul semantic este de-a dreptul hilar.

Știm, de exemplu, că dpdv etimologic, „homosexualitate” este compus din grecescul „homos” (ὁμός) – adică ”asemenea” (nu, n-are treabă cu latinescul „homo”), plus cuvântul „sex-ual-itate”. Adică relație/atracție între cei de același sex. Din familia lui „homos” avem, de exemplu, termeni precum „omonim”.

Antonimul său este, evident, la fel de grecescul „hetero” (celălalt, diferit, altul). Din neamul lui avem, de exemplu, termeni precum „(h)eterogen” – ceva diferit prin chiar originea sa. Ba îl naște chiar și pe „(h)eteroclit”, care indică ceva bizar și ciudat, pentru că e alcătuit din părți disparate, fără legătură logică între ele. E drept, în limba engleză „heteroclite” (la origine – a fi înclinat în mod diferit, altfel) e cel care are comportament excentric, ciudat, neconvențional. Adică are înclinații neobișnuite.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Prin această „contragere” din care a rezultat „homofobia”, iar nu „homosexualofobia” (așa cum ar fi fost corect dpdv etimologic și semantic, dar mult mai greu de pronunțat), ne pomenim că folosim un cuvânt care nu înseamnă altceva decât…. frica, groaza, spaima, teroare față de… cel asemenea! …absolut hilar.

Și având în vedere că ce-a ieșit e o struțo-cămilă, adică un cuvânt bizar, excentric, alcătuit din elemente disparate care au produs un sens contrar ideii ce-i stă la bază, am putea zice că „homofobia” este un termen cât se poate de „(h)etero-clit”

PS.1. Stați că m-am mai prins de ceva…. apelativul corect pentru heterosexualul care resimte și manifestă respingere față de homosexual ar fi, de fapt… heterofob
De ce? Pentru că el resimte repulsie față de o persoană care manifestă un obicei sexual… diferit (deci hetero, adică altfel!) Practic asta e și acuza formală, nu? Anume că nu accepți diferența, diversitatea etc. (adică nu accepți ceea ce e diferit – aka „hetero”, nicidecum că respingi un comportament asemenea, aka homos – cu cel pe care-l ai tu!). 
Heterosexualul (care e normativ dpdv statistic) îl percepe pe homosexual ca fiind heteroclit (adică având înclinații ciudate, bizare, dubioase, tocmai pt că nu sunt normative dpdv statistic). 
Așadar, dacă aveți o problemă cu persoanele care resimt și exprimă atracție față de persoanele de același (adică homos) sex, se cheamă că-i respingeți ca fiind diferiți (adică hetero), nu pentru că v-ar fi asemenea (adică homos).
Pe scurt, sunteți niște heterosexuali heterofobi :))))))))))))))

PS2. Al doilea aspect amuzant ar fi acela că taman cei care se pretind susținătorii diversității susțin raportul sexual între cei cu ACELAȘI sex, în timp ce ăia acuzați ca fiind anti-diversitate susțin raportul sexual între parteneri de sex… DIFERIT.

Hahahahaha, ne putem juca așa o groază :)))


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button