Bogdan Budeș despre părerea că „referendumul care ne-ar ține ocupați în timp ce hoții, școlile, spitalele, autostrăzile bla-bla…”

 

Bogdan Budeş, director de teatru independent, a publicat pe Facebook o reacţie la un anumit tip de argument anti-referendum („strălucit” ilustrat de un editorial recent al jurnalistului Florin Negruţiu). Budeş a scris:

Bogdan Budes
September 9

Mă număr printre cei care au niște dubii în privința referendumului vieții. Am dreptul la aceste îndoieli, am dreptul să le fac sau nu cunoscute. Dar nu asta e important.

Tot aud argumentul cu „referendumul ne ocupă atenția, în timp ce ăștia ne fură! N-avem autostrăzi, cad școlile pe copii, spitalele n-au de nici unele etc.!” Avem, cu alte cuvinte, alte priorități, urgențe.

Nu știu alții cum sunt, dar, mie, dacă mă taie să merg la baie – am o urgență! – nu mi se abate atenția în așa hal încît să uit țigara aprinsă în gură și să mă ard la buze. Dacă mi-e foarte foame, nu uit apa curgînd în cadă. Dacă mi-e somn, nu uit ușa de la casă descuiată. Nu toate resursele nației sunt dedicate acestui referendum. Omul e multitasking. Se poate face și referendum și consolidare de școală, în același timp. Important e să se vrea!

Și cu referendum și fără el, hoții vor fura, școlile se vor prăbuși, spitalele vor fi înghițite de infecții, autostrăzi nu se vor face. Și asta nu fiindcă e lumea cu ochii pe referendum, manipulată de geniul pesedist, ci pentru că incompetența și nepăsarea s-au instalat bine în administrațiile de toate nivelurile și în viețile multora dintre noi. Școlile erau la fel de proaste și înainte, hoții furau și înainte, spitalele se umplu de ani de zile de infecții. Și atunci erau tot urgențe și tot urgențe vor fi și după referendum. Buba e în altă parte, nu la referendum.

Apreciez argumente pro și contra, cu condiția să nu fie copilărești (am vrut să scriu „infantile”, dar știu că mai am mimoze în listă) sau sofistic-manipulatorii cum e ăsta cu referendumul care ne-ar ține ocupați în timp ce hoții, școlile, spitalele, autostrăzile bla-bla…


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

,

No comments yet.

Lasă un răspuns