Marxism cultural

Bogdan Budeș despre părerea că „referendumul care ne-ar ține ocupați în timp ce hoții, școlile, spitalele, autostrăzile bla-bla…”

 

Bogdan Budeș, director de teatru independent, a publicat pe Facebook o reacție la un anumit tip de argument anti-referendum („strălucit” ilustrat de un editorial recent al jurnalistului Florin Negruțiu). Budeș a scris:

Bogdan Budes
September 9

Mă număr printre cei care au niște dubii în privința referendumului vieții. Am dreptul la aceste îndoieli, am dreptul să le fac sau nu cunoscute. Dar nu asta e important.

Tot aud argumentul cu „referendumul ne ocupă atenția, în timp ce ăștia ne fură! N-avem autostrăzi, cad școlile pe copii, spitalele n-au de nici unele etc.!” Avem, cu alte cuvinte, alte priorități, urgențe.

Nu știu alții cum sunt, dar, mie, dacă mă taie să merg la baie – am o urgență! – nu mi se abate atenția în așa hal încît să uit țigara aprinsă în gură și să mă ard la buze. Dacă mi-e foarte foame, nu uit apa curgînd în cadă. Dacă mi-e somn, nu uit ușa de la casă descuiată. Nu toate resursele nației sunt dedicate acestui referendum. Omul e multitasking. Se poate face și referendum și consolidare de școală, în același timp. Important e să se vrea!

Și cu referendum și fără el, hoții vor fura, școlile se vor prăbuși, spitalele vor fi înghițite de infecții, autostrăzi nu se vor face. Și asta nu fiindcă e lumea cu ochii pe referendum, manipulată de geniul pesedist, ci pentru că incompetența și nepăsarea s-au instalat bine în administrațiile de toate nivelurile și în viețile multora dintre noi. Școlile erau la fel de proaste și înainte, hoții furau și înainte, spitalele se umplu de ani de zile de infecții. Și atunci erau tot urgențe și tot urgențe vor fi și după referendum. Buba e în altă parte, nu la referendum.

Apreciez argumente pro și contra, cu condiția să nu fie copilărești (am vrut să scriu „infantile”, dar știu că mai am mimoze în listă) sau sofistic-manipulatorii cum e ăsta cu referendumul care ne-ar ține ocupați în timp ce hoții, școlile, spitalele, autostrăzile bla-bla…


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 

Taguri

Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *