familie

Serviciile Sociale Finlandeze îi confiscă Mariei Smicală cartela de la telefonul mobil și refuză evaluarea fetei de către un psiholog independent

de Redacția Stiripentruviata.ro

Camelia Smicală, medicul român ai cărei copii sunt încă sechestrați în sistemul de protecția copilului din Finlanda, anunță pe Facebook cele mai recente probleme ale copiilor – noi dovezi ale încălcării drepturilor lor. Ea scrie:

„Mariei i s-a luat astăzi cardul SIM plătit de mine. Nu are dreptul să aibă abonament telefonic pe numele meu. Nu are dreptul să vorbească la telefon cu mine decât jumătate de oră pe zi.Motivele? Nu are voie să se simtă sau sa fie iubită, ci trebuie să crească într-un mediu neutru.

Mariei i s-a interzis să fie evaluată de către un alt psiholog/psihiatru decât cel numit de către social. La meeting au declarat că și Maria are dreptul la evaluare obiectivă, (de față cu avocatul copiilor, este și înregistrat), conform legii finlandeze. După ce i-am făcut rezervare Mariei la medic, socialul „s-a sucit” și i-au interzis accesul la medic.

Mihai a fost examinat de către un psihiatru neutru care a dat declarație în scris ca Mihai are sindrom de stress post-traumatic sever, provocat de către social și de către tatăl lui.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Tot astăzi am aflat ca România, prin MAE, ar fi putut sa acționeze în judecată Finlanda la CEDO pentru încălcarea drepturilor omului, noi fiind și cetățeni români. România a refuzat să ne apere și ne tratează ca pe niște apatrizi deși avem cetățenie română. Acum România așteaptă sa ne îndeplinim obligația de români și sa votăm.

Poftim???”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button