Serie de conferințe: „Definirea căsătoriei și a familiei în Constituția Românei”, Botoșani și Iași

conferinta Botosani

Pe 5 și 6 martie, la Botoșani, respectiv la Iași, vor avea loc conferințele dedicate definirii căsătoriei și famliei în Constituția României.

conferinta Iasi

Acestea vor fi susținute de d-na Adina Portaru, Avocat ADF International (Bruxelles), și dl. Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie, care a cerut organizarea referendumului pentru clarificarea în constituția României a definiției căsătoriei ca uniunie dintre un bărbat și o femeie.

Despre Adina Portaru

ADF International (cu sediul la Bruxelles) este una dintre cele mai importante organizații care apără libertatea religioasă în lume.
ADF International are statut consultativ la Organizația Națiunilor Unite, acreditare la Parlamentul European, la Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene și la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa. ADF International a intervenit și a consiliat în mai mult de 50 de cazuri în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.
ADF International a oferit un punct de vedere Curții Constituționale a României atunci când a luat în discuție inițiativa Coaliției pentru Familie, pentru modificarea Constituției. Acest punct de vedere este disponibil aici.

Citește și Adina Portaru, ADF International: „Inițiativa Coaliției pentru Familie este în deplină concordanță cu drepturile omului și cu jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene și a Curții Europene a Drepturilor Omului”

Citește și VIDEO cu transcriere integrală. Sophia Kuby, Alliance For Defending Freedom: „Când redefinești căsătoria, lipsești copilul de mamă sau de tată. Sperăm ca România să aibă o dezbatere onestă în acest sens”

Despre Mihai Gheorghiu

Doctor în științe filologice și utor al mai multor cărți, Mihai Gheorghiu este Director general adjunct al Muzeului Țăranului Român.

Implicarea sa civică a început odată cu participarea la Revoluția din decembrie 1989. Ulterior a fost membru fondator al Alianței Civice, coordonator al mișcării de protest pașnic Piața Universității (1990).

Biografia sa mai include funcția de secretar de stat în ministerul Afacerilor Externe, cea de deputat PNȚ-CD și două distincții importante: premiul „Freedom” acordat de către fostul premier britanic Margaret Thatcher (1990) și Crucea Patriarhală, acordată de PF Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (2006).

,

No comments yet.

Lasă un răspuns