Serena Williams va naşte curând: „Tenisul nu defineşte ceea ce sunt. Acum voi deveni şi eu cu adevărat femeie”

Serena Williams, cea mai bună jucătoare de tenis din lume (chiar din istorie, susţin unii!) este şi o cunoscută activistă pentru drepturile femeilor. Ea s-a implicat de-a lungul timpului în diverse campanii care vizau problemele femeilor, precum: educaţia tinerelor, violenţa domestică, plata egală pentru femei şi bărbaţi sau presiunea pe care o resimt femeile pentru a arăta într-un anumit fel.

De curând, ea a dezvăluit publicaţiei stellar că are emoţii, deoarece în septembrie 2017 îi va veni sorocul să nască. Aceasta dezvăluie o cu totul altă latură a invincibilei sportive de 35 de ani.

„Îmi place să apăr drepturile femeilor”, a declarat ea pentru publicaţia stellar. Cu toate acestea, nu a scăpat netaxată de feministe pe Internet (care au acuzat-o că le „stereotipizează”/le trimite la cratiţă şi la făcut copii), deoarece, în acelaşi interviu, a mai spus că tot ceea face o femeie în carieră nu o defineşte şi nici nu o împlineşte, ci maternitatea este vocaţia feminină majoră:

Am un respect enorm pentru atâtea femei [care au născut] Acum voi deveni şi eu o femeie adevărată. Va fi o experienţă incredibil de impresionantă…

Tenisul e grozav, e minunat, sunt atât de fericită că sunt bună la tenis, dar… nu defineşte ceea ce sunt. Dacă acum 10 ani m-ai fi întrebat unde mă văd în 10 ani, v-aş fi răspuns că mă voi retrage din sport şi îmi voi întemeia o familie. Iar dacă mă întrebi unde mă văd în 10 ani de acum încolo, aş răspunde că sper să mai fac copii.

Aceasta nu o va opri, deocamdată, pe sportivă să reintre în circuitul de tenis în ianuarie 2018, la Australian Open. Spune că îşi va lua copilaşul pretutindeni cu ea. Este obişnuită. După ce a aflat că este însărcinată, chiar dacă şi-a „simţit inima în stomac” şi a plutit o zi întreagă, aceasta nu a împiedicat-o să câştige cel de al 23-lea mare şlem, într-un meci în care a concurat cu… sora ei, Venus Williams.

Serena Williams a anunţat pe Facebook că nu a vrut să cunoască sexul copilului înainte de naştere, pentru că „în viaţă sunt prea puţine surprize”. Plănuieşte să alăpteze natural şi îşi face griji în legătură cu lipsa de experienţă ca părinte („Nu prea am stat pe lângă copii”, spune în interviul pentru revista stellar). Ar vrea ca, împreună cu tatăl copilului, Alexis Ohanian (foto sus), fondatorul reţelei de socializare Reddit, cu care se va şi căsători în curând, să îi transmită copilului valorile primite de la familia ei şi care au ajutat-o să devină cea care este astăzi.

La iniţiativa şi sub stricta supraveghere a tatălui lor (foto sus), surorile Williams au petrecut încă din copilărie ore interminabile pe terenul de tenis, exersând deopotrivă autodisciplina şi rezilienţa. Pe toate acestea le echilibrau cu educaţia şi practicarea credinţei, povesteşte vedeta:

Chiar îmi place cum am fost crescută. Aveam multă smerenie. Indiferent ce se întâmplă, nu-mi ies din ale mele. Nu sunt mai bună decât alţii. [Pe mine şi pe tatăl copilului] Ne preocupă acest lucru: Cum să ajutăm copilul să nu-şi piardă smerenia?

Încă nu am găsit un răspuns clar, dar suntem siguri că va fi util un mediu în care partea spirituală va juca un rol important. Cred că trebuie să vorbim tot timpul despre cât de importantă este smerenia.

 


DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

, , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns