Senegal: Victima de 11 ani a unui viol dă naştere la gemeni, aceştia fiind salvaţi de legea care interzice avortul

blackprol2

 LifeNews.com

De fiecare dată când o tânără dintr-o naţiune străină este violată şi rămâne însărcinată, activiştii avortului ignoră violul şi imediat o împing pe fată să facă avort. Violul este şi aşa o chestiune tragică şi lipsită de sens, chiar şi fără a mai adăuga la asta violenţa unui avort şi distrugerea unei vieţi omeneşti.

Într-un nou caz, o fată de doar 11 ani a dat născut doi gemeni după sarcina avută ca urmare a unui atac sexual. Activiştii avortului vor folosi cu siguranţă cazul pentru a face presiuni asupra Senegalului să îşi schimbe legile pentru a legaliza avortul. Cel mai probabil însă nu vor face nimic pentru fetele aflate într-o astfel de situaţie şi care ar avea nevoie de un sprijin concret, ca lapte pentru copii şi suport în a merge la şcoală fără să trebuiască să facă faţă ironiilor. Dacă activiştii avortului ar petrece mai puţin timp punând accent pe avort şi mai mult timp pe nevoile copiilor şi a mamelor, atunci ei ar face ceva cu adevărat productiv.

Chiar fata, într-un interviu acordat publicaţiei London Guardian, spune cum priveşte lucrurile: se gândeşte la urmărirea penală a violatorului şi la cum va avea grijă de ea şi de copiii ei, nicidecum la varianta legală sau nu a unui avort.

Din articol:

Într-un interviu acordat Asociaţiei avocatelor din Senegal, fata, care abia a împlinit 11 ani, a fost întrebată dacă e mulţumită că violatorul, vecinul ei, se află în custodia poliţiei. “Nu”, a răspuns ea. “Aş vrea să fie omorât fiindcă m-a împiedicat să îmi continui şcoala”.

Fata a născut la 7 luni şi bebeluşii au stat o săptămână în incubator şi s-ar părea că starea lor de sănătate este una bună.

“Nu mi-am dat seama că sunt însărcinată. Mama mi-a văzut corpul cum trece prin schimbări şi deoarece vomitam m-a dus la spital. În ultimele luni, capul mă durea aşa de tare încât abia mai puteam sta în picioare.”

Întrebată ce îşi aminteşte despre momentul naşterii, ea a spus: “Nimic. M-am trezit şi am realizat că nu mai sunt însărcinată şi apoi am văzut gemenii.”

“Gemenii sunt bine, dar vor să fie hrăniţi la sân, iar eu nu am destul lapte. Mama mea cumpăra lapte de la farmacie. Putem să îl plătim datorită donaţiilor din partea unor oameni foarte generoşi şi a unui farmacist extrem de amabil.”

Mama fetei, care vinde legume în piaţă, spune că a apelat la lidera unei comunităţi de femei pentru a primi sfaturi după ce doctorii au confirmat sarcina. Toate demersurile pentru a ajunge la procuratura statului au fost suportate de voluntari. Violatorul a fost luat în custodia poliţiei foarte repede şi îşi aşteaptă procesul.

“Spre sfârşitul sarcinii, fiica mea nu se putea ridica singură noaptea şi deseori intra în panică. Tatăl ei, de care sunt divorţată, mă condamnă. Spune că nu am crescut-o cum trebuie, de aceea s-a întâmplat asta. Când i-am spus la telefon că gemenii s-au născut, el a spus doar atât: <Am auzit ce ai spus>. De atunci, el nici nu a sunat şi nici nu a venit să ne vadă.”

Ea a cerut sprijin financiar asociaţiei de avocaţi pentru ca fata să îşi continue educaţia. Totuşi, ea a spus că fiica ei va avea nevoie să schimbe şcolile pentru a evita să fie luată în râs de ceilalţi colegi.

Traducere: Mihaela Sanpetrean

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.