homosexualitate

Senator american: Declararea creștinismului ca discurs al urii – următorul pas pe agenda activiștilor pro-homosexualitate

Foto: beforeitsnews.com
Foto: beforeitsnews.com

Senatorul american republican Marco Rubio a declarat că în America de astăzi dacă nu sprijini căsătoria între persoane de același sex „ești automat catalogat drept homofob și o persoană stăpânită de ură” și că următorul pas din această strategie este „să se argumenteze că predarea creștinismului constituie un discurs al urii”.

„Suntem pe punctul de a argumenta că predarea creștinismului este de fapt un discurs al urii”, a spus senatorul Rubio într-un interviu acordat pe 26 mai publicației CBN News și semnalat în presa românească de ActiveNews.ro.

„Acest lucru se întâmplă deoarece societatea noastră a ajuns în punctul în care dacă nu sprijini  căsătoria între persoane de același sex ești catalogat drept homofob și o persoană stăpânită de ură”, a continuat acesta întrebându-se „care este următorul pas după acest lucru?”

„După ce au terminat atacul asupra indivizilor, următorul pas va fi să argumenteze că predarea creștinismului, catehismul Bisericii Catolice, este de asemenea un discurs al urii și că acest lucru reprezintă un pericol real și actual”, a mai afirmat Rubio.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Rubio a vorbit în interviu și despre importanța familiei tradiționale.

„Familia este celula de bază a societății. Este primul și cel mai important guvern. Este prima biserică. Familia este singura și cea mai importană instituție în societate. A existat înaintea guvernului. A existat înaintea legilor”, a explicat senatorul american.

Părinții lui Rubio au părăsit Cuba în 1956 și au devenit cetățeni americani în 1975. Marco Rubio s-a născut în Miami, Florida, în mai 1971. El și soția sa au patru copii.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button