avort

Semnează urgent petiția către europarlamentari: avortul nu este un drept al omului

embarazada2-ok-644x362

 

Raportul Tarabella (Raportul UE despre Egalitatea de Gen pe 2013) ajunge pe 10 martie 2015 în plenul Parlamentului European, propunând stabilirea unui așa-zis „drept la avort”.

Practic, paragraful 45 al raportului cere statelor membre să asigure accesul femeilor la avort, eliminând astfel în mod expres orice protecție legală pentru dreptul la viață al copiilor nenăscuți.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Semnează și promovează și tu o petiție prin care să îi faci pe europarlamentari să înțeleagă că nu susții acest demers legislativ: http://www.citizengo.org/en/19722-eu-parliament-vote-right-abortion

Pe 12 martie va fi analizat în plenul Parlamentului UE și un raport al social-democratului italian Pier Antonio Panzeri, care analizează situația drepturilor omului și a democrației, menționând explicit în paragraful 136:

Cerem UE și statelor membre să recunoască (…) dreptul de a accesa în mod electiv mijloace de planificare familială și proceduri de avort sigure și legale.

Aceasta se întâmplă deși, pe 10 decembrie 2013, un alt raport, introdus de socialista portugheză Edite Estrela, care cerea instituirea unui „drept la avort”, a fost respins de parlamentarii europeni, la cererea a sute de mii de cetățeni.

Semnează și tu petiția prin care deja peste 100.000 de cetățeni UE le cer europarlamentarilor să respingă această abordare periculoasă pentru drepturile celor mai vulnerabile persoane, copiii nenăscuți, care, din păcate, nu sunt considerați cetățeni cu drepturi depline și înainte de naștere: http://www.citizengo.org/en/19722-eu-parliament-vote-right-abortion


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


One Comment

  1. …EVIDENT ca ” AVORTUL” , NU ESTE UN DREPT LEGAL, ci o INFRACTIUNE ,daca nu exista o MOTIVATIE de contraindicatie…in scris eliberata printr-un CERTIFICAT CONSTATATOR LEGAL .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button