avort

Semnează petiția împotriva infanticidului neonatal: copiii care supraviețuiesc unui avort după a 20-a săptămână de sarcină sunt lăsați să moară

baby_bucket
Foto: Live Action

Patru organizații non-guvernamentale europene au cerut la finele anului trecut o întrevedere cu Nils Muižnieks, Comisarul pentru Drepturile Omului de la Consiliul Europei, pentru a-i prezenta o sesizare cu privire la copiii care supraviețuiesc avorturilor făcute în stadii târzii ale sarcinii. 10% din aceste avorturi conduc la nașterea unui făt viu care este apoi lăsat să moară prin neacordarea primului ajutor pentru a respira, sau chiar sunt uciși prin injecție letală. Datele sunt prezentate în revista de specialitate British Journal of Obstretics and Gynaecology, care a făcut un studiu cu mărturii de la lucrătorii în domeniul sănătății reproducerii.

Atât Comisarul pentru Drepturile Omului, cât și Consiliul de Miniștri al UE și-au declinat competența pe acest subiect, ceea ce a făcut organizațiile resprective să delege Centrul European pentru Lege și Justiție să lanseze anul acesta o petiție pe care să o și prezinte Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, conform procedurilor acestui organism administrative european.

Pentru consolidarea petiției, lucrătorii din sănătate sau orice persoane care au fost martore la moartea copiilor nou-născuți în urma unui avort eșuat sunt invitate să trimită mărturii la adresa de email ecljofficiel@gmail.com, cu promisiunea garantării confidențialității.

Semnează petiția

Iată câteva extrase din petiție, pe care suntem chemați să o semnăm cât mai mulți, ca cetățeni europeni, accesând adresa de aici:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În atenția Președintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și a membrilor Biroului

În fiecare an, în urma avorturilor făcute în stadii târzii ale sarcinii, se nasc mulți copii vii. În cele mai multe cazuri, aceștia sunt lăsați să moară luptându-se să respire – uneori timp de câteva ore – sau chiar sunt uciși prin injecție letală sau sufocare, apoi sunt aruncați ca orice deșeu biologic.

În urma refuzului Comisarului pentru Drepturile Omului și a inabilității Consiliului de Miniștri de a afirma ca toți nou-născuții au dreptul la viață și la îngrijiri medicale, vă cerem să includeți acest subiect de discuție pe agenda Adunării, conform Articolului 65 din Regulamentul de Procedură al Adunării Parlamentare.

Vă cerem să investigați practica infanticidului neonatal și să o condamnați fără echivoc.

Vă cerem în special să reafirmați că toate ființele umane au deopotrivă dreptul la viață, la integritate fizică și la sănătate, fără discriminare în funcție de circumstanțele nașterii lor, conform Convenției Drepturilor Omului și Convenției pentru Drepturile Copilului.

Consiliul Europei nu poate abdica de la datoria sa de a garanta drepturile fundamentale ale tuturor ființelor umane.

Un bebeluș prematur este o ființă umană și merită să fie protejat!

Citește și Curtea Supremă a Portugaliei recunoaște copilului nenăscut statutul de „ființă înzestrată cu demnitatea persoanei umane”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button