avort

Semnați petiția împotriva adoptării de către Parlamentul European a raportului de susținere a „dreptului la avort”

unnamed

Pe 15 ianuarie, Federația Europeană a Asociațiilor de Familii Catolice (FAFCE – Federation of Catholic Family Associations in Europe) a lansat petiția intitulată “STOP TARABELLA care relansează Estrela!” și încurajează cetățenii din toată Europa care vor să susțină demnitatea umană și respectul pentru ceea ce ține de aceasta să semneze petiția.

Semnați petiția aici.

Raportul Tarabella este o parte a controversatului Raportul Estrela și vizează promovarea “dreptului la avort” printr-o rezoluție a Parlamentului European.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește și: Discurs plin de ură în Parlamentul UE al doamnei Estrela în urma respingerii controvesatului ei raport

Încă o dată este nevoie ca cetățenii UE să-și unească vocile pentru a apăra principiul subsidiarității și să împiedice noii membri ai Parlamentului European să adopte raportul de susținere a “dreptului la avort”.

Pe 10 Decembrie 2013 Parlamentul European a respins raportul „Sănătatea și drepturile sexuale și reproductive” (“Sexual and reproductive health and rights”, SRHR), așa numitul raport Estrela. În locul acestuia, membrii Parlamentului European au adoptat o rezoluție care reafirmă principiul subsidiarității și susține clar că “formularea și susținerea politicilor asupra SRHR și asupra educației sexuale în școli este de competența Statelor Membre”.

Mesajul este clar: Nu ține de competența UE să decidă asupra unor probleme precum avortul sau educația sexuală în școli! Ține în schimb de competența fiecărui stat în parte și sub nicio formă nu este ceva ce trebuie decis la Bruxelles.

Sute de mii de cetățeni s-au opus Raportului Estrela în 2013! O victorie importantă în favoarea demnității umane, a subsidiarității și a exprimării naționale!

Prin această victorie s-a câștigat teren: datorită mobilizării cetățenilor pe tot cuprinsul continentului, Parlamentul European a respins o tentativă majoră de a promova «dreptul la avort» la nivel european.

Totuși, membrul belgian al Parlamentului European Marc Tarabella din partea Grupului Socialist încearcă în prezent să forțeze principiul subsidiarității în ce privește SRHR, atacând unul din punctele principale ale raportului Estrela, numit “dreptul la avort”. Domnul Tarabella este raportorul desemnat al raportului anual al Parlamentului European asupra egalității dintre femei și bărbați în Uniunea Europeană – 2013. Un raport anual care a fost respins în 2014, iar apoi redenumit Raportul Zuber.

Domnul Tarabella intenționează să convingă Parlamentul European să accepte următoarele dispoziții :

“Parlamentul European susține în continuare femeile să dețină controlul asupra drepturilor lor sexuale și de reproducere, fără a ignora accesul la contracepție și avort; de asemenea sprijină măsurile și acțiunile de îmbunătățire a accesului femeilor la serviciile de sănătate sexuală și reproductivă și la informare asupra drepturilor lor și serviciilor disponibile; face de asemenea un apel către Comisie și Statele Membre pentru a implementa măsuri de conștientizare în rândul bărbaților asupra problemelor legate de sexualitate și reproducere”.

Intervenția domnului Tarabella este redundantă, din moment ce Parlamentul European a afirmat deja că nu ține deloc de competenta UE problema avortului. Cu toate acestea, în timpul întrevederilor Comitetului pentru Drepturile Femeilor și Egalitatea de Gen din cadrul Parlamentului European acesta și-a susținut intenția de a promova “dreptul la avort”.

Este prin urmare necesar să reafirmăm ceea ce Parlamentul European a decis pe 10 Decembrie 2013.

Federația Europeană a Asociațiilor de Familii Catolice face un apel către toți cetățenii să își unească vocile și să transmită împreună un semnal puternic Parlamentului European înaintea votului care va avea loc întâi în cadrul Comitetului pentru Drepturile Femeilor și Egalitatea de Gen pe 20 Ianuarie 2015, iar ulterior în plen în cadrul Parlamentului European.

Semnați aici petiția “STOP TARABELLA care relansează Estrela!”

Traducere : Ecaterina E.

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button