Selfi-uri din burtică: 5 fotografii uimitoare din viaţa intrauterină

Sursă: National Right to Life

Mie îmi plac foarte mult fotografiile. Iubesc pur şi simplu modul în care fotografiile transmit mesajul şi ne ancorează în clipa de faţă. La centrul pentru gravide la care am fost am avut o plăcere imensă să privesc reacţia viitoarelor mămici când îşi vedeau pentru prima oară copiii încă nenăscuţi. Şi chiar dacă nu pot să vă arăt şi vouă aceste fotografii minunate, pot totuşi să pun aici câteva imagini fantastice cu copii încă în pântecul mamei şi care se găsesc pe net. Iată cinci dintre „selfi-urile” mele preferate:

 goodmorning

1) Bebeluşul „Bună dimineaţa!”

Această poză îmi reaminteşte de vecinul meu pe care îl salut în fiecare dimineaţă în drumul spre muncă. Doar că, spre deosebire de vecinul meu, această micuţă persoană, mai are un drum lung de parcurs, înainte ca el sau ea să poată da cu lopata zăpada jos de pe maşină, în dimineţile cu temperaturi sub zero grade.

2) Colegi în viaţa intrauterină

Twins1a

Twins2b

Întotdeauna mi-am dorit să am un frate sau o sora geamănă, dar nu s-a întâmplat. Aceste fascinante poze 3D cu gemeni în burtică sunt dintr-o revistă de studii ştiinţifice internaţionale din Jaypee. Poţi să simţi dragostea doar uitându-te la ei cum se dezmiardă?

3) Zâmbăreţul

smiley-300x187

Cunoşti melodia lui Pharrel “Happy”, pe care toată lume dansa la Premiile Grammy? Acest micuţ simte fericirea chiar înainte de naştere. Bebeluşul Leo a fost recomandat pentru un articol din “The Telegraph”, deoarece zâmbetul său larg dintr-o fotografie cu ultrasunete 4D a atras atenţia unei agenţii de modele.

4) Cugetătorul

The-thinker-300x225

Poza acestui bebeluş a fost postată pe site-ul “BabyGaga”, într-un concurs pentru cea mai bună ecografie. Acest micuţ nenăscut îmi aminteşte de statuia de bronz “Gânditorul”. Din moment ce acest micuţ îşi susţine bărbia în loc să-şi sprijine capul, presupun că e absorbit de gânduri. Poate că se întreabă când îşi va face intrarea pe pământ.

4) De-a v-aţi ascunselea

peekaboo

Micuţul acesta încântător arată de parcă s-ar juca în burtica mamei sale. Acum mă vezi, acum nu mă vezi!

Nu-i aşa ca bebeluşii din burtica sunt frumoşi? Imaginile cu aceşti copii ar trebui să ne facă să preţuim miracolul vieţii. Viaţa în toate etapele sale merită preţuită. Recent, o clientă din maternitatea noastră a făcut o ecografie. După programare, a scris într-un chestionar că, văzându-şi bebeluşul nenăscut, a realizat că nu poate opta pentru un avort. Poza bebeluşului a emoţionat-o şi a ajutat-o să se răzgândească – aceasta este puterea pe care o fotografie o poate avea.

 

Traducere: Mihaela Dinca Ceauşescu

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie şi de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteţi afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 

, , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns