familie

Se strâng 15.000 de euro pentru Camelia Smicală. Hărțuită în instanțe, riscă să piardă casa

Medicul român Camelia Smicală, ai cărei copii au fost răpiți de statul finlandez, despărțiți și închiși în centre de copii, a fost condamnată la noi amenzi de o instanță din Finlanda.

Ea trebuie să plătească aproximativ 15.000 de euro către fostul soț, căruia o instanță i-a dat câștig de cauză când s-a pretins defăimat de dezvăluirile făcute de fosta soție, Camelia Smicală.

Instanța a considerat că românca a încălct „dreptul la viață privată” al acestuia când a dezvăluit violențele fizice și abuzurile psihice la care el a suspus-o și pe ea, și pe propriii lui copii.

Publicistul Iulian Capsali organizează o strângere de fonduri pentru a o ajuta pe Camelia Smicală. Dacă nu va putea strânge banii, autoritățile finlandeze îi vor confisca acesteia locuința.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Nu poate strânge banii pe numele ei, pentru că în Finlanda sunt interzise astfel de strângeri de fonduri.

Donează!

Sistemul finlandez are putere.
Noi, românii, avem solidaritate?

Alianța pentru Demnitate Națională
RO11BRMA0999100056229732 (RON)
Banca Românească
CIF 30919058
La detalii plată scrieți: „Camelia, Mihai și Maria

PayPal pentru cei care vor să doneze din afara UE:

https://www.paypal.me/cameliasmicala

În prezent, copiii au dreptul să-și vadă mama și sora mai mare o dată la câteva săptămâni. Ei au fost răpiți pe baza unui ordin judecătoresc emis fără ca mama lor să fie înștiințată, în urma unei reclamații a tatălui finlandez, care a avertizat autoritățile că mama lor vrea să îi mute pe copii (care de altfel sunt și cetățeni români) definitiv în România!

Românca spune că sistemul corupt încearcă prin toate aceste șicane să o facă să renunțe la copii. Dacă ar rezolva cazul ei, ar trebui să facă la fel cu mulți alți copii și sistemul ar pierde foarte mulți bani. Totuși, Camelia Smicală este singura care deține custodia copiilor prin ordin judecătoresc, deci este absolut ilegală deținerea copiilor în centre de plasament. Despre centre, copiii spun că sunt ca niște închisori. Copiii și mama lor spun că Mihai și Maria nu au beneficiat de consiliere și evaluare psihologică decât pe hârtie.

Camelia Smicală: „Nu suntem rezidenți în Finlanda, ci ținuți forțat în această țară pe baza faptului că tatăl este finlandez. De ce MAE acceptă încălcarea Convenției Consulare?”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button