Scoţia: Cazul unui copil este folosit pentru a promova eutanasierea copiilor

seringă

de Wesley J. Smith, National Review Online

Organizaţia Together, cunoscută şi ca Alianţa Scoţiană pentru Drepturile Copilului a trimis Parlamentului Scoţian un document prin care propune pentru copii „dreptul” la sinucidere asistată.

Referitor la pragul de vârstă de 16 ani…, bolile terminale nu discriminează în funcţie de vârstă şi nici sistemul medical nu ar trebui să o facă”, se spune în cerere.

Pe lângă faptul că în Scoţia nici măcar adulţii nu beneficiază de dreptul la sinucidere asistată, propunerea de lege sugerează şi crearea unei noi profesiuni specializate, non-medicale, de eutanasiator / facilitator de sinucidere.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.