sfaturi pentru părinţi

ȘCOALA FAMILIEI la București: București: Bullying și cyberbullying. Nu-ți lăsa copilul să fie hărțuit!

Fenomenul Bullying este atât de des întâlnit în ziua de azi, în atât de multe forme: agresivitate verbală, fizică sau cyberbullying și multe altele, încât uneori soluțiile par foarte greu de găsit.

Conform datelor UNICEF, România este pe locul I în Europa la numărul de elevi cu vârsta între 11 și 15 ani care agresează alți colegi. Mai mult, studiile Salvați Copiii arată că 1 din 4 copii este umilit în mod repetat în fața colegilor în școlile românești.

Auzim deseori de copii anxioși, dependenți (de tablete sau dulciuri), furioși sau predispuși la comportamente extreme, precum fuga de realitate sau chiar suicid. Tachinări precum – ”Aragaz cu patru ochi”, ”balenă”, ”urâtule”, izolarea unui copil – ”Nu mai vorbiți cu ea!”, deposedarea de bunuri prin forță, sau chiar agresiunile fizice, toate aceste comportamente intră sub aceeași denumire umbrelă – Bullying.

La cursul nostru, ne propunem să înțelegem în primul rând ce înseamnă cu adevărat termenul de bullying, cauzele care duc la un astfel de comportament și cum putem gestiona atât copiii care manifestă un astfel de comportament dar și pe cei care primesc un asemenea tratament.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Vom răspunde împreună cu părinții la următoarele întrebări:

  • Care este cea mai nocivă dintre toate aceste forme?
  • Care sunt efectele pe termen scurt și cele pe termen lung ale acestor manifestări?
  • Sunt aceste efecte la fel pentru agresor, victima sau martor?
  • Cât, când și cum putem noi să intervenim în calitate de părinți sau de cadre didactice?
  • Putem avea acțiuni de prevenție pentru copii noștri?
  • Ce să le recomandăm copiilor care se confruntă cu aceste situații zilnic?

Vino alături de psihoterapeutul Maria Magdalena Chipon și află ce poți face astfel încât să întărești comportamentul sănătos al copilului tău în relația cu ceilalți copii!

Cost de participare: 80 lei/ persoană

Evenimentul pe Facebook aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button