adolescenţisfaturi pentru părinţisfaturi pentru tineri

ȘCOALA FAMILIEI București: Ghid de Supraviețuire în Adolescență – atelier pentru părinți

Atât adolescenții cât și părinții simt deseori nevoia de „ancore”: informații și instrumente de bază care să ușureze hopurile adolescenței și să-i ajute să profite cât mai mult de această perioadă superbă a vieții. 

Școala Familiei vă provoacă prin formatoarea Iulia Țoța și invitații ei, pr. Gabriel Grigorescu și Dragonu AKA47, la un GHID de Supraviețuire în Adolescență format din 3 ateliere:

1. Adolescentul, acest necunoscut

Joi, 14.03.2019

Atelier doar pentru părinți, orele 18.00 – 20.00

Vă sună cunoscut următoarele:

”Mă gândesc cu groază că va intra în adolescență… ”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

”Ce mă așteaptă oare?”

”Nu mă mai înțeleg deloc cu copilul meu.”

”Nu mă mai ascultă deloc.”

”Face toate special ca să mă scoată pe mine din sărite.”

”Este mare și nu mai are nevoie de mine, este pe picioarele lui.”

Și multe altele asemenea.

Da, adolescenții sunt plini de frământări. Da, anii pubertății și adolescenței sunt cei mai conflictuali ani, pe toate palierele, cu căderi, cu supărări, lacrimi…DAR, ADOLESCENȚA este cea mai frumoasă perioadă din viața lor. Cea mai plină… Cea în care pot răsturna lumea.

Gândiți-vă.

Ei au nevoie de aceste căderi pentru a învăța să se ridice. Altfel, nu vor avea acest exercițiu atunci când viața îi va încerca.

Da, sunt firești frământările lor, conflictele lor interioare. Este puțin probabil ca aceste conflicte intra-personale să nu iasă în exterior.

Da, au nevoie de spațiu ca să-și dea seama ce este cu ei, ce este viața, ce înseamna ”a iubi”, ”a darui”, ”a te sacrifica pentru alții”.  Au o putere extraordinară de a înțelege lucruri care nouă, adulților, câteodată ne scapă.

Vă invit, dragi părinți de adolescenți, să încercăm să răspundem la cât mai multe întrebări, probleme pe care această perioadă le ridică.

Îi așteptăm și pe părinții cu copii mici să participe, poate astfel, află cum să aprindă flacăra în copiii lor – esențial în această perioadă, dar și cum să prevină niște comportamente, cum să așeze cărămizile frumos, sănătos și echilibrat.

Dar, știți ceva, nici măcar asta nu vă garantează că veți avea o perioadă liniștită când copiii voștri vor ajunge adolescenți.  Dar, merită încercat.

Fiecare copil își trăiește adolescența în felul lui. Să o luăm ca atare și să ne bucurăm de copiii noștri!

2. Una vorbim, alta ne-nțelegem

Sâmbătă, 16.03.2019

Atelier comun părinți-adolescenți, orele 17.00 – 20.00 

Un ateliere interactiv, provocator atât pentru părinți cât și pentru adolescenți. Un atelier care dezvăluie trăiri extraordinare, frumoase, sensibile. Un atelier care ne arată de fiecare dată că merită să investim timp în relația cu celălalt, pentru că altfel nu putem comunica cu el.

3. Cine sunt și încotro mă-ndrept

Duminică, 17.03.2019

Atelier doar pentru adolescenți, orele 17.00 – 20.00 

Adolescenții sunt invitați la o discuție liberă, o întâlnire plină de surprize alături de pr. Gabriel și Dragonu AKA47.

Astfel, veți putea aduce în discuție cele mai arzătoare subiecte pentru voi. Dragoș (Dragonu AKA47) vi se dezvăluie cu sinceritate și povestește fără înflorituri despre adolescența și tinerețea lui pline.  Alături de el, părintele Gabriel are misiunea de a descoperi latura sufletească, duhovniceasca a acestei discuții și de a răspunde, din această perspectivă, tuturor întrebărilor voastre.

Cost de participare: 

80 lei/ părinte/ atelier
30 lei/ adolescent/ atelier

(25 LOCURI disponibile)


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button