contraceptie

Schimbările de dispoziție – mai mult decât un simplu sindrom premenstrual?

Contraceptive-Pill-014

 

Alice Roberts, profesor la Universitatea Birmingham, din Marea Britanie, scrie în The Guardian despre schimbările bruște și violente de dispoziție care i-au afectat căsnicia până când s-a decis să întrerupă administrarea pilulei contraceptive combinate, cu estrogen și progestogen.

Autoarea arată că una din 12 femei suferă de un sindrom premenstrual grav, denumit PMDD (tulburare disforică premenstruală), cu adevărate episoade de mânie și neagră depresie, cu lipsă de concentrare și de energie. Astfel de schimbări extreme de dispoziție afectează în mod cert viața personală și cariera lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Adesea, aceste femei sunt diagnosticate ca suferind de depresie sau tulburări bipolare și primesc medicația pentru astfel de tulburări, care desigur că se dovedește ineficientă. Însă s-a descoperit că un plasture care eliberează constant estrogen face minuni în cazul lor.

Vorbind cu dr. Peter Greenhouse, consultant pe probleme de sănătate sexuală din Bristol, Marea Britanie, acesta i-a spus lui prof. Roberts că, la unele femei, pilula contraceptivă poate avea un efect dezastruos. Și alți medici i-au confirmat că  nici nu prescriu tipul de pilulă combinată (estrogen și porgestogen) pe care și prof. Roberts îl folosea – este vorba de formula unor contraceptive precum Microgynon, Ovranette sau Levest.

Din păcate, acest efect secundar constatat de mulți medici nu este suficient cercetat și cunoscut – nici la nivel mai larg în branșa medicală și cu atât mai puțin de către femeile care iau aceste pilule. El nu este prezentat nici în prospectul acestor produse.

Traducere și prelucrare: Suzana Georgescu

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button