Scandal în Filipine: Campanie de vaccinare în masă oprită după ce producătorul vaccinului a recunoscut că acesta agravează şi cronicizează boala respectivă la pacienţii care nu au imunitate naturală contra ei

Foto: The Phillippine Star

La începutul lunii decembrie, guvernul filipinez a oprit o campanie de vaccinare în masă a copiilor cu vaccinul Dengvaxia, contra febrei Dengue – prima campanie masivă din lume cu acest tip de vaccin.

Anunţul a fost făcut după ce compania producătoare, Sanofi, a comunicat că un studiu realizat pe o perioadă de şase ani arată că vaccinul protejează bine persoanele care au mai avut contact prealabil cu virusul febrei Dengue, dar agravează simptomele bolii la persoanele care nu se află în această categorie. În acest ultim caz, manifestarea severă a bolii durează cel puţin 30 de luni.

Aproximativ 830.000 de elevi au primit cel puțin o doză de vaccin. Valoarea totală a contractului a fost de 60 de milioane de euro.

Ministrul Sănătăţii din Filipine, Dr. Francisco Duque, a anunţat că guvernul va cere companiei returnarea a peste 20 de milioane de euro pentru dozele de vaccin care nu vor mai fi folosite, pentru utilizarea lor la crearea unui fond de compensaţii pentru eventualele victime. El nu a exclus nici o eventuală acţiune în justiţie a producătorului pe măsură ce vor apărea cazuri de manifestare agravată a bolii la persoanele vaccinate. Problema va fi adusă şi în atenţia Parlamentului din această ţară.

The Independent informează că o organizaţie non-guvernamentală locală ar avea cunoştinţă de trei decese în urma vaccinului, dar producătorul neagă.

Surse:
http://www.independent.co.uk/news/world/asia/dengvaxia-philippines-halts-dengue-fever-immunisation-programme-after-730000-children-given-a8086396.
htmlhttp://www.independent.co.uk/news/world/asia/philippines-dengue-vaccine-latest-updates-sanofi-children-france-drug-company-manila-a8090366.html
https://www.agerpres.ro/sanatate/2017/12/07/scandal-in-filipine-dupa-ce-producatorul-european-al-unui-vaccin-a-avertizat-ca-produsul-ar-putea-agrava-boala-10-35-57

Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com.


Acest articol se bazează pe opiniile surselor citate. Informațiile de aici nu reprezintă sfaturi medicale și nu sunt prezentate cu scopul de a înlocui relația directă a cititorilor cu medicul lor sau cu un profesionist acreditat în domeniul sănătății. Stiripentruviata.ro se pronunță în favoarea respectării drepturilor constituționale și a drepturilor pacientului de a alege liber, după consultarea medicului, tratamentul și profilaxia pentru sine și pentru copiii săi.

Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.