Marşul pentru Viaţă

Săptămâna pentru viață – Expoziția „Familia” a artistei Silvia Radu

2014.03.25-expozitie-Silvia-Radu-WEB

Până pe 8 aprilie, la Biblioteca Națională a României din București este deschisă expoziția „Familia”, cu desene, picturi și sculpturi ale artistei Silvia Radu.

Mărturisitoare creștină, artista este deținătoare, printre altele, a Premiului Uniunii Artiștilor Plastici, pentru lucrarea monumentală Legenda Meșterului Manole, amplasată în Parcul Herăstrău din Capitală, dar și a premiului Prometheus Opera Omnia, al Fundației Anonimul, pe care l-a primit împreună cu soțul ei, sculptorul Vasile Gorduz, în 2003.

Vernisajul expoziției „Familia” de la Biblioteca Națională a avut loc chiar pe 25 martie, de Buna Vestire, și a făcut parte din Săptămâna pentru Viață, care a început anul acesta cu Marșul pentru viață 2014 – „Adopția, o alegere nobilă” și concertul caritabil Artiști pentru viață, continuând cu proiecții de film, mese rotunde și conferințe care și-au propus să promoveze tema adopției în societatea românească.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La vernisaj, criticul de artă Doina Mândru a subliniat căldura, delicatețea și bucuria pe care o emană lucrările expuse de artistă, iar Elena Terziman, directoarea Bibliotecii Naționale, a declarat că se bucură să susțină acest eveniment umanitar: „Ceea ce se întâmplă astăzi, de Ziua Bunei Vestiri, la Biblioteca Națională a României, trebuie să devină normalitate”.

Discursul Silviei Radu a fost un impresionant apel la această normalitate: să fim femei, să ne întemeiem familii și să rămânem români în România, având privilegiul de a trăi într-o țară întemeiată pe multe jertfe. Iar jertfa fundamentală de la care putem porni, pentru a urma modelul strămoșilor, poate fi chiar simpla jertfa de zi cu zi a maternității.

„Ce poate fi mai minunat decât familia – acel «Fie mie după cuvântul tău», rostit de pururea Fecioara Maria? O familie fără copii e o familie tristă. De aceea, tinerii noștri, dacă Dumnezeu nu le dă copii, ei trebuie să adopte neapărat. Doamnelor, cea mai mare satisfacție a femeii și rostul ei pe Pământ este să nască copii. Nici cea mai grozavă carieră artistică, nici altceva nu poate împlini o femeie. Nu există bucurie, împlinire și jertfă mai mare decât aceasta. Mama este cea mai jertfelnică ființă din lume.

Asta ne roagă și părintele Sofian. Neamul acesta are nevoie de copiii noștri!”, a spus artista la deschiderea expoziției.

Faptul că tema adopției este un subiect sensibil și necesar în societate s-a confirmat încă o dată când un tânăr care studia o carte în apropierea locului vernisajului s-a alăturat spontan discuției, vorbind din experiență personală despre statutul copiilor adoptați din România, despre care a afirmat că sunt defavorizați din punct de vedere social.

A fost o seară impresionantă într-un loc pe care vi-l recomandăm ca popas când aveți de organizat un eveniment sau sunteți pur și simplu în trecere prin oraș și aveți ceva timp la dispoziție. Biblioteca Națională a României se găsește pe Bulevardul Unirii din București, la numărul 22.

Silvia_Radu_1_2827

Silvia_Radu_0_2541

Silvia_RAdu_9_2521

Silvia_Radu_4_2649

Silvia_Radu_3_2648

Silvia_Radu_3_2522

Silvia_RAdu_2_2647

Silvia_RAdu_8_2580

Silvia_RAdu_7_2548

Silvia_RAdu_5_2611

Silvia_Radu_6

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button