Să ne cunoaştem aleşii: Ce este fascismul social şi cine sunt ultraşii de genul deputatului Adrian Dohotaru, care acuză conservatorii de „fascism social”?

15420797_1812408892334114_9124374762893422273_n

de Mirela Florescu

Deputatul USR de Cluj Adrian Dohotaru şi-a construit ascensiunea socială, şi apoi politică implicându-se activ în promovarea colectării selective a deşeurilor (foto).

El mai este cunoscut şi pentru că a mâncat din gunoi la Parlament spunând că vrea astfel să sensibilizeze opinia publică despre risipa de alimente, dar şi pentru că s-a filmat pe linia de cale ferată, aproape de gura unui tunel, împreună că băieţelul lui, atrăgând atenţia autorităţilor clujene de protecţia copilului.

Pe 9 mai 2017, A. Dohotaru a votat împotriva iniţiativei legislative a Coaliţiei pentru Familie, calificând-o drept „fascism social”.

Wikipedia defineşte fascismul social ca un concept susţinut de Internaţionala Comunistă (Komintern) la începutul anilor 1930, care considera că social-democraţia este o variantă a fascismului, pentru că se opune „dictaturii proletariatului”.

Iată ce susţinea în decembrie 2011 viitorul deputat de Cluj, pe atunci colaborator al Grupului pentru Acţiune Socială, în dialog cu alţi radicali de stânga locali:

Adi Dohotaru: Se spune că istoria este o succesiune a violențelor de tot felul, nu doar a cooperării. De ce o mișcare de acest fel ar pune accentul pe non-violență când violența fizică, abstractă sau sistemică pare parte a naturii umane? Cum e răsturnat un sistem opresiv pe baza unei filozofii non-violente? Cum e răsturnat acel sistem pe căi non-violente dacă suntem într-un lagăr de concentrare sau dacă ne referim la simplul nostru apetit pentru carne animală?

Food Not Bombs Cluj: Din păcate, suntem într-adevăr înconjuraţi de violenţă constant. Vine în diferite forme, diferite intensităţi. Food not bombs este o formă de protest paşnică, împotriva violenţei. Este o modalitate de a protesta împotriva consumerismului, conflictelor armate (care deşi trăim in 2011, se pare că “conducătorii” noştri nu se mai satură de ele), sărăciei, foametei şi, nu în ultimul rând, împotriva masacrului de animale. Toate înglobate de capitalism, care până la urmă se face vinovat pentru situaţia în care ne aflăm. Da, se pare că violenţa este parte a naturii umane, dar trăim într-o lume în care putem decide când să fim violenţi şi când nu. Avem posibilitatea asta. În schimb, în zonele de conflict, oamenii sunt victimele violenţei armatei, statului, intereselor însetaţilor de bani. Aceşti oameni nu mai au luxul de a alege cum să acţioneze, din păcate răspunsul la violenţă  este tot cu violenţă. Considerăm că un sistem opresiv nu poate fi răsturnat fără violenţă. S-a încercat de-a lungul istoriei, dar până la urmă s-a ajuns şi la violenţă (ex. mişcarea aboliţionistă). Cât despre apetitul unora pentru carne… Nu vedem nicio diferenţă între suferinţa oamenilor şi suferinţa animalelor. Ceea ce se întâmplă în fermele industriale poate fi uşor comparat cu holocaustul.

În martie 2012, la un alt eveniment al Grupului pentru Acţiune Socială, cu care colabora şi Adi Dohotaru, s-a făcut apologia unei organizații radicale de extremă stângă, the Weathermen, posibil finanţată de Havana şi Moscova, cu care avea legături. Practic, viitorul deputat USR „a facilitat” atunci o discuţie despre o grupare radicală intrată în vizorul FBI pentru că pregătea atacuri teroriste împotriva „capitaliştilor albi” pe teritoriul SUA.

weather men

The Weathermen își propunea dărâmarea capitalismului si înființarea de lagăre de reeducare. Nereeducabilii, cam 10% din populația SUA, urma sa moară, conform discuţiilor de la o întrunire a respectivei organizaţii teroriste americane, aşa cum au fost ele redate de un informator infiltrat de FBI:

Larry Grathwohl (ofiţer FBI infiltrat în rândurile Weathermen):

„Am întrebat ce vom face după ce vom prelua guvernul. Devenim responsabili pentru administrarea a 250 de milioane de oameni… și nu am primit nici un răspuns. Nimeni nu s-a gîndit la economie. Cum îi vom îmbrăca și îi vom hrăni pe acești oameni? Singurul răspuns pe care l-am primit a fost că se așteptau ca nord vietnamezii, cubanezii, chinezii și rușii vor ocupa fiecare diferite regiunii ale Statelor Unite.

Credeau de asemenea că responsabilitatea lor imediată urma să fie apărarea de o contrarevoluție. Credeau că această contrarevoluție va putea fi ținută sub control prin cearea centrelor de reeducare în Sud-Vest, unde îi vom duce pe toți oamenii care vor trebui reeducați pentru noul mod de gîndire, unde vor fi învățați cum vor fi lucrurile de acum. Am întrebat ce se va întîmpla cu acei oameni pe care nu îi putem reeduca, care sînt capitaliști pur-sînge? Au răspuns că aceștia vor trebui eliminați! Cînd am cerut detalii, au estimat că va trebui să eliminăm 25 de milioane de oameni în aceste centre de reeducare. Iar cînd spun eliminat, vreau să spun ucis… 25 de milioane de oameni!

http://inliniedreapta.net/terorismul-comunist-al-weather-underground-promovat-la-cluj/
https://pjmedia.com/blog/eyewitness-to-the-ayers-revolution/
https://youtu.be/VlN2t0oERHk

Citeşte şi Răspunsul unui bucureştean la acuzaţia de „fascism social” adresată Coaliţiei pentru Familie de deputatul USR Adrian Dohotaru (foto), un radical de extremă stângă

Citeşte şi Cine sunt parlamentarii care au votat împotriva referendumului pentru familie

Citeşte şi Cine este Ulrike Lunacek, europarlamentarul invitat să adreseze un mesaj video la conferința parlamentarilor USR „Egalitatea de gen: test pentru democrație”

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.