Româncă din Italia, bătută și terorizată de soțul musulman pentru că nu purta vălul

Cu un an în urmă, o româncă de religie catolică din Italia a câştigat un proces prin care a reuşit condamnarea soţului ei musulman, pentru relele tratamente pe care i le-a aplicat, la un an şi opt luni de închisoare fără posibilitatea de eliberare condiţionată.

Gazeta românească informează că cei doi s-au căsătorit în 2007 la Tortona, fiind unul dintre multele cupluri mixte din regiunea italiană Piemonte. Un cuplu îndrăgostit și fericit, la început: fiecare era liber să-și practice propria religie.

Însă la un moment dat, potrivit reconstituirii prezentată la tribunal, el a început să pretindă ca soția să iasă numai cu capul acoperit. Când femeia uita sau, mai rău, încerca să refuze, era bătută. S-a văzut astfel obligată ani de zile să poarte hijab, vălul pe care femeile islamice îl folosesc pentru a-și acoperi capul.

În cele din urmă, femeia s-a adresat poliției. Agenților le-a povestit despre agresiunile, insultele și amenințările din partea soțului, dar și despre slaba participare a acestuia, șomer de mai mult timp, la întreținerea familiei.

Procurorul ceruse trei ani și jumătate de închisoare pentru soţ, în timp ce avocatul bărbatului a solicitat achitarea și a anunțat că va face recurs, deoarece nu ar fi existat probe certe privind relele tratamente povestite de româncă. Însă judecătorul i-a dat dreptate femeii, chiar dacă a dat condamnarea pentru o perioadă mai scurtă de închisoare, de numai un an şi opt luni.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

No comments yet.

Lasă un răspuns