familie

Româncă din Italia, bătută și terorizată de soțul musulman pentru că nu purta vălul

Cu un an în urmă, o româncă de religie catolică din Italia a câștigat un proces prin care a reușit condamnarea soțului ei musulman, pentru relele tratamente pe care i le-a aplicat, la un an și opt luni de închisoare fără posibilitatea de eliberare condiționată.

Gazeta românească informează că cei doi s-au căsătorit în 2007 la Tortona, fiind unul dintre multele cupluri mixte din regiunea italiană Piemonte. Un cuplu îndrăgostit și fericit, la început: fiecare era liber să-și practice propria religie.

Însă la un moment dat, potrivit reconstituirii prezentată la tribunal, el a început să pretindă ca soția să iasă numai cu capul acoperit. Când femeia uita sau, mai rău, încerca să refuze, era bătută. S-a văzut astfel obligată ani de zile să poarte hijab, vălul pe care femeile islamice îl folosesc pentru a-și acoperi capul.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În cele din urmă, femeia s-a adresat poliției. Agenților le-a povestit despre agresiunile, insultele și amenințările din partea soțului, dar și despre slaba participare a acestuia, șomer de mai mult timp, la întreținerea familiei.

Procurorul ceruse trei ani și jumătate de închisoare pentru soț, în timp ce avocatul bărbatului a solicitat achitarea și a anunțat că va face recurs, deoarece nu ar fi existat probe certe privind relele tratamente povestite de româncă. Însă judecătorul i-a dat dreptate femeii, chiar dacă a dat condamnarea pentru o perioadă mai scurtă de închisoare, de numai un an și opt luni.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button