familie

Roadele politicii copilului unic: O treime dintre chinezi vor fi bătrâni în 2035

de Redacția Stiripentruviata.ro

Populația chineză va începe să diminueze până în 2025, afirmă Comisia Națională de Sănătate, care subliniază că în jurul anului 2035, China ar trebui să devină „o țară a vârstnicilor”, aproximativ o treime din populație având 60 de ani, sau mai mult.

Scăderea demografică a țării, care sosește mai repede decât se aștepta, este o consecință logică a politicii de control al nașterii, cea a „copilului unic”,  în vigoare din 1979 până în 2016, relatează Euronews Italia.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În ultimii ani, Beijingul a încercat să-și inverseze politicile anterioare prin stimularea mai multor nașteri, eforturi care până acum nu au fost încununate de prea mult succes.

Partidul Comunist din China nu își ascunde preocupările: îmbătrânirea și scăderea populației reprezintă o amenințare pentru modelul său economic.

China relaxează tacit politica copilului unic. În 2027, va fi depășită de India ca număr de locuitori

China permite al treilea copil per familie și introduce măsuri de sprijin pentru familii


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button