Roadele paradoxale ale egalității de gen: Candidatele la admiterea în Academia de Poliție, examinate medical de o comisie de bărbați

academia-de-politie

Tinerele care s-au înscris la concurs pentru a deveni polițiste reclamă că au fost puse situații umilitoare la vizita medicală, informează Ziarul de Iași. Una dintre candidate le-a precizat jurnaliștilor de la „Ziarul de Iași” că a fost surprinsă neplăcut atunci când a descoperit că în comisie sunt doar bărbați, dintre care numai unul era medic. „Parcă era un videochat live. Comisia era formată din trei bărbați, care examinau femei cu vârste cuprinse între 19 și 35 de ani, dezbrăcate, numai în chiloți, fără sutien. Era un medic ofițer și doi subofițeri, secretari, și nu asistenți medicali”.

Comentând această întâmplare, Alexandru Racu, doctor în filosofie politică, a explicat pe pagina sa de Facebook:

Jurnaliștii de la „Ziarul de Iași” au întrebat la Poliția de Frontieră de ce nu există o comisie alcătuită din femei pentru a examina fetele.”

Păi cum de ce nu există? Pentru că așa s-ar încălca principiul sacru și inviolabil al neutralității de gen. Într-o democrație care se respectă, femeia și bărbatul, în virtutea egalității lor, au roluri interșanjabile. Tot ce poate să facă un bărbat poate să facă și o femeie. Și viceversa. Ca atare, bărbatul poate să fie mamă, poate să alăpteze, poate să facă pipi laolaltă cu femeile, poate să examineze condiția fizică a femeilor, să vadă dacă sunt suficient de bărbate pentru lupta cu infractorii, cu dușmanii democrației, adică putinisto-islamiștii ăia care nu respectă egalitatea de gen, ș.a.m.d.

 

No comments yet.

Lasă un răspuns