Marxism cultural

RFI, întrebări capcană pe tema referendumului adresate PSD-istului Adrian Dobre

de Andrei Iosif, Stiripentruviata.ro

Adrian Dobre, fost purtător de cuvânt al PSD, a fost intervievat de RFI pe tema referendumului. Prima întrebare care i s-a pus a fost o capcană: „Dacă trei milioane de români vă cer mâine un referendum pentru interzicerea avortului, îl faceţi?”. Rațiunea întrebării este simplă: românii asociază interzicerea avortului cu Ceaușescu și regimul comunist (deși ideologia de stânga este cea pro-avort, iar dreapta susține protecția vieții copiilor nenăscuți).

Dacă Adrian Dobre ar fi răspuns un simplu „da”, titlurile care ar fi împânzit presa ar fi fost în primă instanță de genul „PSD ar organiza un referendum pentru interzicerea avortului”, iar apoi „PSD vrea interzicerea avortului prin referendum”.

Adrian Dobre a fost suficient de isteț încât să evite capcana și a răspuns generalizând:

Dacă trei milioane de români cer o anumită temă, indiferent că se numeşte ce aţi spus dvs. sau altceva, este de datoria oricărui partid aflat la guvernare şi cu majoritate parlamentară sau a unei coaliţii să ia în considerare foarte serios această temă, sigur că da, dacă trei milioane de oameni din această ţară consideră un anumit subiect de maximă importanţă pentru România, sigur.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Răspunsul la întrebarea capcană a reporterului ar fi trebuit însă să conțină și faptul că referendumul a fost contestat în câteva rânduri la Curtea Constituțională, care a spus de fiecare dată că referendumul este perfect constituțional și democratic.

Cei care contestă în continuare legitimitatea referendumului nu o fac din punct de vedere moral, unde știu că pierd a priori, ci o fac din punct de vedere al democrației – dar ignorând că instituțiile competente au atestat în câteva rânduri caracterul democratic al referendumului.

Mai multe opinii de Andrei Iosif


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button