Rezoluţie ONU pentru epidemia africană de SIDA, deturnată de progresiştii sexuali

United-Nations-240x152

de dr. Rebecca Oas, 27 martie 2014, Lifesitenews.com, C-FAM.org

O rezoluţie ONU în problema HIV/SIDA promovată de cele mai sărace ţări africane decimate de boala mortală a fost schimbată în mod inacceptabil, şi anume după finalizarea negocierilor.

Malawi a iniţiat o rezoluţie ONU de protejare a femeilor şi tinerelor de infectarea cu HIV. După ce a finalizat negocierea ei cu toate statele şi a prezentat-o Comisiei ONU pentru Statutul Femeii, reprezentantul Olandei a cerut SUA şi al unor ţări europene şi sudamericane, eliminarea din document a recomandării de „întârziere a începerii vieţii sexuale” ca metodă de protejare a fetelor de infectarea cu virusul HIV. Amendamentul Olandei a fost adoptat cu o majoritate la limită. De altfel, pe parcursul negocierilor mai fusese eliminată şi referirea la reducerea numărului de parteneri sexuali, iar autorii proiectului de rezoluţie fuseseră nevoiţi să se lupte din greu pentru păstrarea referirilor la abstinenţă şi fidelitate.

În semn de protest, ţările africane şi-au retras sprijinul pentru forma finală a rezoluţiei şi s-au abţinut de la vot. Reprezentantul unei ţări din Africa Subsahariană a declarat pentru C-FAM.org, sub protecţia anonimatului: „Pentru ei nu e vorba decât de sex, sex şi iarăşi sex”.

Femeile sunt cel mai grav afectate de epidemia de HIV din Africa, deoarece infecţia se transmite mai uşor de la bărbaţi la femei decât invers. Abordarea africană de folosire a fidelităţii şi abstinenţei ca metode de combatere a flagelului SIDA se bazează pe propria experienţă. Un studiu recent arată că începerea timpurie a vieţii sexuale – în special prin existenţa de parteneri multipli şi simultani – este un factor de risc major pentru femeile africane. Această practică este asociată cu sărăcia. Un program-pilot din Malawi a demonstrat că în rândul tinerelor care primeau alocaţii pentru a merge la şcoală incidenţa HIV era mult mai mică, datorită amânării începerii vieţii sexuale. Acestea aveau parteneri mai tineri şi mai puţini şi prezentau un risc mai mic de a practica prostituţia. Erau mai predispuse să-şi continue educaţia şi să evite căsătoria la vârstă fragedă. Un alt studiu a relevat o reducere a incidenţei HIV asociată cu fidelitatea şi cu reducerea numărului de parteneri sexuali în Kenya.

Adoptarea rezoluţiei în forma finală a fost întâmpinată de activiştii pentru „drepturi sexuale” cu ovaţii şi zeflemele la adresa delegaţilor africani şi a reprezentantului statului Vatican, care au apărat fidelitatea şi abstinenţa.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.