opinii

UPDATED. Anghel Buturugă: „Rezoluția PE condamnă România pentru referendumul pentru căsătorie”

de Anghel Buturugă , Facebook

„Ceea ce a trecut neobservat în aceste zile este faptul că în Rezoluția PE împotriva României (diferit față de Raportul MCV, care aparține Comisiei), statul nostru este criticat și pentru ținerea referendumului pentru căsătorie. Problema, evident, este că am îndrăznit să organizăm așa ceva. Argumentul că am greșit? Un raport al ILGA, adică al lobby-ului internațional gay (care în anii 90 era aliată bine mersi cu organizații pedofile).

A se vedea punctele L și M din Rezoluție:

”L. întrucât, în mai 2016, a fost lansată o petiție de revizuire a Constituției din România pentru a se limita definiția familiei la căsătoria dintre un bărbat și o femeie; întrucât numeroase grupuri de apărare a drepturilor omului și-au exprimat preocuparea cu privire la faptul că această propunere ar putea încălca standardele internaționale în materie de drepturi ale omului și ar putea duce la creșterea discriminării homofobe în România; întrucât parlamentul a aprobat această revizuire cu o majoritate de două treimi; întrucât la referendumul organizat pe această temă nu s-a înregistrat pragul minim necesar de 30% din alegători;

M. întrucât România se plasează pe locul 25 din cele 28 de state membre în ceea ce privește legislația, discursul de incitare la ură și discriminarea împotriva persoanelor LGBTI, potrivit Analizei anuale din 2018 a situației drepturilor omului în cazul persoanelor LGBTI în Europa, publicată de Regiunea Europa a Asociației Internaționale a Lesbienelor și Homosexualilor (ILGA-Europa);”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Observații:

”standardele internaționale” este o expresie vagă care nu acoperă o realitate juridică. Nu există niciun Tratat care să oblige România să se rețînă în materie de politici privind căsătoria și familia, sau să adopte o unică viziune asupra lor. Dimpotrivă, cum a arătat CJUE, România, că oricare alt stat membru al UE, are dreptul de a defini căsătoria cum vrea, evident, în respectul drepturilor omului. Care drepturi ale omului nu includ, în tratatele din care face parte România, și vreun drept al LGBT la căsătorie.

„creșterea discriminării homofobe” este o altă expresie de lemn care nu acoperă nimic. Este o simplă presupunere, în cel mai bun caz. Oricum, un fals argument. Persoanele LGBT nu aveau nici înainte dreptul de a se căsători. Nu avea cum să crească vreo discriminare în această privința, pentru că nu există.

– e indamisibil să invoci ca autoritate într-un raport privind statul de drept și drepturile omului dintr-un stat național viziunea unilaterală a unei grupări de lobby care militează strict pentru o agenda facțională societal.

– interesant că sunt invocate votul din parlament pentru referendum și nevalidarea. Acestea sunt argumente că se încalcă statul de drept?!

Una peste alta, includerea acestor critici în Rezoluția PE constituie un alt act de sfidare la adresa suveranității naționale, dar și a regulilor jocului european de până acum. Este împotriva propriilor Tratate și decizii ale curților de justiție europene să critici o țară pentru că își folosește dreptul suveran de a decide în materie de căsătorie și familie.

Rezoluțiile PE nu sunt obligatorii pentru statele membre, însă ele arată ce fel de pericol ar constitui un Parlament European, în formulă actuală, care să aibă astfel de atribuții…

PS 1:

Foarte trist este ce arată Mara Nicolescu:

“Cum a putut vota T. Ungureanu o rezoluție împotriva României în care această e trasă de urechi și pentru că a organizat referendumul pentru familie?! Cum?! Cum e posibil că Matei Dobrovie să susțînă această rezoluție, deși el a ieșit din USR că să poată „susține” referendumul, chipurile. O singură explicație este posibilă și despre ea am scris ieri.
Cei care au votat la referendum și vor merge la Convenția de la Cluj, să știți că printre vorbitori vor fi și unii care acceptă că România să fie trasă de urechi pentru organizarea acestui referendum.”

Matei Adrian Dobrovie:

„Nu cred că aveți cum să susțineți Rezoluția PE, ar fi o contrazicere majoră, deci eu nu va acuz de așa ceva. Dar trebuie să vedeți că există o mare problema și în modul în care funcționează instituțiile europene, în așa fel încât uneori ele se decredibilizează complet și decredibilizează și pe cei care le iau drept reper pentru rezolvarea problemelor interne.”

PS 2:

Un raspuns de la Matei Adrian Dobrovie, pus la comments:

„Nu susțin punctele legate de referendum. UE nu are nicio competenta privind reglementarea/legiferarea casatoriei/familiei, care tine doar de statele membre. Orice judecăți legate de referendum și de niște drepturi care nu există în legislație sunt lipsite de fundament si incorecte. In postarea mea m-am referit doar la partea de justitie si la faptul ca PSD-ALDE arunca totul in aer cu maxima iresponsabilitate, chiar inainte de preluarea presedintiei Consiliului UE de catre Romania. Cred ca nu românii sunt/trebuie penalizați prin acest raport MCV și rezoluție, ci o guvernare profund coruptă, incompetentă și anti-națională.”

Eu as zice ca se poate si altfel… si chiar ca trebuie sa se poata si altfel.

Atat Rezolutia PE, cat si MCV-ul, sunt flagrant de partizane si nedrepte. Si slabe pe continut. Cat priveste Justitia, consider ca e o problema pe care, daca nu o rezolvam singuri, atunci ne pierdem suveranitatea (asa cum, de altfel, se intampla acum, cand avem o suveranitate partajata, daca poate exista asa ceva).

Citește mai multe opinii de Anghel Buturugă


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button