Uncategorized

#rezist, protest de 1 decembrie. Bogdan Chirieac: „Să strigi «Jos!» de 1 decembrie e un sacrilegiu”

de Ana Popescu, Știri pentru viață

Pe 1 Decembrie 2018 românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională a României și 100 de ani de la Marea Unire. Mișcarea #rezist nu a putut răbda un astfel de eveniment care unește oamenii pentru a sărbători binele și frumosul din istoria României Mari, așa că au programat un nou protest al urii.

Analistul Bogdan Chirieac le-a adresat o întrebare protestatarilor la postul România TV: de ce n-ar putea striga cuvântul „Jos!” în oricare altă zi decât în Ziua Națională a României?

Acest tip de protest nu mai poate influența viața politică. Alte tipuri de protest, poate. Dar acest tip de protest nu. Dreptul de a protesta este sfânt. Ai acces drept într-o democrație. Mă întreb de ce nu poți striga pe 1 Decembrie „La mulți ani, România” și pe 2 decembrie „Demisia, jos Guvernul” sau ce mai vrei tu.

Pe 1 Decembrie, la Centenar să strigi „Jos”, iar acest lucru să fie preluat de toate agențiile de presă din lume, mie mi se pare un sacrilegiu.
Nu mi se pare o inițiativă românească. Pe 1 decembrie, dacă nu vrei să strigi „Hai, România’” „România, Centenar” totuși, de ce nu vreți să strigați cuvântul „Jos” pe 2 Decembrie sau când vreți dumneavoastră, pe 30 Noiembrie, pe 29? Oricând, dar nu pe 1 Decembrie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În luna mai au provocat un scandal public după ce au folosit o pancartă în care au pus un logo al Centenarului în cătușe și textul „100 de ani în Penalistan”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

3 Comments

 1. Da, nu e o inițiativă românească să strigi „jos” de ziua națională. Noi știm toți și cine îi plătește, cine le dă suficiente fonduri pentru a se organiza. Omul nu are nici o legătură cu România.

 2. Stimate _____,
  As dori sa va semnalez probleme de logica in discursul dumneavoastra:
  1. vad ca stiti sigur ca va fi un „protest al urii”. Nu definiti termenul si nu ne oferiti nici o dovada … Ati enumerat un sir de cuvinte sforaitoare dar ca nu au sens…
  2. Stiti sigur ca protestul nu poate influenta viata politica. Pai daca e asa, de ce va deranjeaza?
  3. Romanii au strigat „Jos penalii!” si pe 10 august si pe 11, etc. Deci pot face acelasi lucru si pe 1 dec si pe 2 etc. In concluzie, intrebarea:”De ce nu si pe 2….” este lipsita de logica. In plus, cum de stiti ce se va intimpla sau nu pe 2 dec, sinteti Baba Vanga?
  4. Faptul ca infractorii sint inca la conducere nu s-a schimbat. Deci e ilogic sa te prefaci ca nu este asa doar de dragul faptului ca dvs aveti niste sensibilitati. Pentru infractori…
  5. Am inteles; va deranjeaza ca romanii vor protesta impotriva penalilor si agentiile internationale vor prelua asta. Ce e ilogic in asta este sa pretinzi ca penalii nu sint penali cand pentru opinia publica internationala nu mai e demult o noutate.
  In concluzie, de ce nu vreti voi penalilor si slugi ale penalilor sa plecati definitiv unde vreti voi Madagascar, Costa Rica, etc. sau Jilava (ca adevarati patrioti) si atunci nu va mai striga nimeni „Jos penalii!” de Centenar. Asta e sansa voastra va aratati respectul pentru binele si frumosul din istoria Romaniei. Stiu ca sinteti convinsi ca unirea intre infractori si victimele lor nu e posibila, ca doar de aceea sinteti paziti de bodyguarzi, jandarmi si clanuri mafiote (e vreo diferenta intre ei? Intreb si eu pentru un prieten…).

 3. De 1 Decembrie romanii trebuie sa strige ”La multi ani Romania!” si ”Traiasca Romania Mare Unita !!”
  Oricine striga altceva, nu este roman sau este un tradator de tara, platit sa destabilizeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button